logo


Ολοσχερώς κάηκε ο χώρος, όπου στεγάζονταν τα γραφεία των δυο Σχολικών Επιτροπών, πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα της Άνοιξης.

Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Απ. Κούνης από την Πολιτική Προστασία Ροδόπολης, δέχθηκε τηλεφώνημα από το 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη 1.23 π.μ. σήμερα τα ξημερώματα Σάββατο 11 Απριλίου, για φωτιά στην Άνοιξη. Στο σημείο έσπευσαν έξι συνολικά πυροσβεστικά οχήματα- από τους εθελοντές της Ροδόπολης, του Άγ. Στεφάνου, της Εκάλης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η κατάσβεση της φωτιάς ήταν άμεση, χωρίς να επεκταθεί σε άλλο σημείο του κτηριακού συγκροτήματος, πρόλαβε όμως να καταστρέψει τελείως ό, τι αρχείο φυλασσόταν εκεί, καθώς και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των γραφείων.

Το σημείο της φωτιάς έχουν ήδη ερευνήσει η Ασφάλεια, το Α.Τ. Αγ. Στεφάνου και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, για να διαπιστώσουν αν το περιστατικό οφείλεται σε εμπρησμό ή άλλη αιτία, χαρακτηριστικό είναι πάντως πως το παράθυρο των γραφείων βρέθηκε παραβιασμένο, μάλλον με λοστό. Ήδη η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Α.Τ. Αμαρουσίου, άνδρες του οποίου επισκέφτηκαν το πρωί το χώρο και συνομίλησαν με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη.

 Παρόντες συνεχώς, μαζί με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης Μπ. Πιπέρης, η υπεύθυνη για την Κοινωνική Πρόνοια (σ.σ. της οποίας το γραφείο διεσώθη σχεδόν απείραχτο) Μ. Μπακαφούκα και ο εντεταλμένος για την Πολιτική Προστασία Π. Τσούκας

Εν αναμονή των σχετικών δηλώσεων από τις δημοτικές παρατάξεις, τις οποίες έχει ζητήσει η Οδός Διονύσου, κρατούμε μια ακόμη φράση του κ. Κούνη:» Αν συνδυάσουμε τους τρεις εμπρησμούς οχημάτων πριν μια εβδομάδα με το σημερινό, τότε έχουμε χορό περίεργων συμβάντων στην πόλη”.