logo


Η μία μετά την άλλη οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετούνται και καταδικάζουν το περιστατικό της φωτιάς που κατέκαψε τα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη. Η μεν Νέα Πνοή για το Διόνυσο θέτει ευθέως το ερώτημα “Πυρκαγιά ή εμπρησμός” και δηλώνει πως θα απαιτήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των αυτουργών. Ενώ από την πλευρά της η Ενωτική Πρωτοβουλία δεσμεύεται πως στέκεται “δίπλα και μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου και τις ανακριτικές αρχές για να βρεθούν οι ένοχοι και ο ιθύνων νους”, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις έχουν ως εξής:

Νέα Πνοή: «Πυρκαγιά ή εμπρησμός στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής;

Το χθεσινοβραδυνό περιστατικό  με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολική Επιτροπής Δήμου Διονύσου στην Άνοιξη, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς αρχεία και υπολογιστές, σε συνδυασμό με τα όσα περίεργα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τους εμπρησμούς στα αυτοκίνητα ανθρώπων που σχετίζονται με τις Σχολικές Επιτροπές, ως γεγονότα είναι πρωτοφανή, μας ξεπερνούν και  μας προβληματίζουν έντονα

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις μάς οδηγούν στο συμπέρασμα του εμπρησμού καταδεικνύοντας ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το γεγονός αναπόφευκτα συνδέεται συνειρμικά με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να προχωρήσει ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών από το 2011 έως σήμερα. Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η υπόθεση «αγγίζει» πολλούς από τη προηγούμενη διοίκηση, τη σημερινή αλλά και όσους ασκούσαν διοίκηση στις Σχολικές Επιτροπές προ «Καλλικρατικής Ενοποίησης» το 2010.  Οι θλιβερές αυτές πρακτικές, εάν επαληθευτούν οι ενδείξεις, είναι απόλυτα καταδικαστέες καθώς δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα απαιτήσει από τις διωκτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των ηθικών και πραγματικών αυτουργών. Είναι επιβεβλημένη η προσεκτική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης, καθώς δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες για την σύμπτωση των γεγονότων και εγείρονται πολλά ερωτηματικά. Ευελπιστούμε η δημοτική αρχή να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η μέχρι τώρα αντιμετώπιση και προσέγγιση της κατάστασης από μέρους της, όπως διαμορφώνεται, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Ενωτική Πρωτοβουλία: «Να συσπειρωθούν οι υγιείς δυνάμεις»

Τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο Διονύσου το τελευταίο διάστημα είναι πρωτόγνωρα και συναγωνίζονται, αν δεν ξεπερνούν, σε φαντασία το νοσηρότερο νου.

Κοινός παρονομαστής είναι ότι θύματα έπεσαν άνθρωποι που είχαν ή έχουν σχέση με τις σχολικές επιτροπές. Διαρρήξεις οικιών, τηλεφωνικές απειλές, εμπρησμοί αυτοκίνητων και βανδαλισμοί, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις) του γραφείου των σχολικών επιτροπών εχτές το βράδυ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά και δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα και μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου και τις ανακριτικές αρχές προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι αλλά και ο ιθύνων νους των επιθέσεων, το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος Διονύσου πρέπει και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου δεν έχει θέση εδώ!

Η άμεση απάντηση σε αυτές τις πρακτικές, οι οποίες έρχονται από άλλες εποχές, πρέπει να είναι η συσπείρωση όλων των υγιών δημοτικών παρατάξεων, απέναντί τους.