logo


Ακόμη μια σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Διοίκηση και την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 7 Απριλίου. Αιτία αυτή τη φορά αιτία η fast track συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέσσερις ημέρες νωρίτερα (Παρασκευή 3/4), θέμα που αναδείχθηκε από τη μείζονα μειοψηφία εκτός Ημερησίας Διατάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι- όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου- η εν λόγω συνεδρίαση της Επιτροπής, με 33 θέματα στην πρόσκληση, ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να δοθεί το σύνηθες σ’ αυτές τις περιπτώσεις περιθώριο του λεγόμενου ακαδημαϊκού τετάρτου, ώστε να προσέλθουν περισσότερα μέλη.

Σύμφωνα επιπλέον με τις καταγγελίες τού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση της Επιτροπής όχι μόνο ολοκληρώθηκε με ταχύτατες και συνοπτικές διαδικασίες, αλλά ξεκίνησε και κατά 6 λεπτά νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης.

 Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά πως ώρα έναρξης της συνεδρίασης είναι 1.54 μ.μ., 6 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα που έγραφε η πρόσκληση

Να θεσπίσουμε και να σας απονείμουμε βραβείο κουτοπονηριάς και ταχύτητας για την πιο γρήγορη συνεδρίαση- παρωδία Επιτροπής. Αυτή είναι η σελίδα που ευαγγελιζόταν πριν από τις εκλογές η νέα Δημοτική Αρχή: Αδιαφάνεια- Αυθαιρεσία- Κακοδιοίκηση. Δεν θέλετε την άποψη της μειοψηφίας. Όχι μόνο θα επιδιώξουμε την ακυρότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής που σίγουρα είναι παράνομες, αλλά από δω και πέρα θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο αντίδρασης που έχουμε στη διάθεσή μας” τόνισε σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ο κ. Καλαφατέλης.

Η Νέα Πνοή για το Διόνυσο,δια της εκπροσώπου της Κ. Αυγέρη, καταδίκασε “την απαράδεκτη συνεδρίαση, όπου απαξιώθηκε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής που παρευρέθηκαν εκεί, θεωρούν ότι με τη στάση τους εκπλήρωσαν στο ακέραιο την εντολή που τους έδωσαν οι δημότες;” αναρωτήθηκε απευθυνόμενη προς τους συναδέλφους της της Διοίκησης.

Για πολιτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους μίλησε ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ζητώντας τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν σε καμιά από τις Επιτροπές και σε κανένα Νομικό πρόσωπο.

Ενώ η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, προβλέποντας πολύ χειρότερες καταστάσεις, τόνισε: “Στα 40 χρόνια πολιτικής και συνδικαλιστικής μου δραστηριότητας, αυτό που συνάντησα στη συγκεκριξμένησυνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ξεπερνά κάθε φαντασία. Ας συνεδριάζετε στο εξής από το τηκλέφωνο ή με τηλεδιάσκεψη. Φαίνεται καθαρά ότι δεν θα υπάρχει διαφάνεια, συμμετοχή και νομιμότητα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου”.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως η κ. Σώκου- η οποία επίσης “αποκλείστηκε” από τη συνεδρίαση της Επιτροπής-  έχει συνυπογράψει μαζί με τον κ. Καλφατέλη αίτηση να τους δοθούν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης, ώστε να δρομολογήσουν τις εν συνεχεία κινήσεις τους.

“Σαν το γάιδαρο”

Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους- ιδιαιτέρως προς τον τέως Δήμαρχο- κινήθηκε, τέλος, η απάντηση του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη στις παραπάνω κατηγορίες: “Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση έγραφε καθορισμένη ώρα έναρξης. Δεν έχουμε υποχρέωση να σας περιμένουμε και ούτε στέρηση του λόγου υπήρξε. Επί τρία χρόνια που ήσασταν εσείς Δημοτική Αρχή, έφτανα παρά 5’ και περίμενα 15 λεπτά σαν το γάιδαρο. Αυτό είναι ευτελισμός της διαδικασίας. Επιπλέον, γιατί να καταφύγουμε στη μεθόδευση που λέτε, όταν τα θέματα θα περνούσαν, μια που είχαμε την πλειοψηφία; Για μας πολιτικό θέμα δεν υπάρχει”, τόνισε ο κ. Ζαμάνης, ενώ και οι υπόλοιποι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση (Στ. Μαγγίνα, Θ. Στάικος, Δ. Κωστάκης και Σ. Ντούντα) απέδωσαν τη γρήγορη λήξη της στην πολύ καλή προετοιμασία των θεμάτων.