logo


Από χθες Τετάρτη 8 Απριλίου το Κρυονέρι δεν εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 509- και άγνωστο παραμένει πότε θα επανέλθει η ομαλή λεωφορειακή σύνδεσή του με την υπόλοιπη περιοχή. Για τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής είχε από την προηγούμενη εβδομάδα ειδοποιήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, αναφέροντας ως αιτία τα «φαινόμενα τραμπουκισμού», που παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο Κρυονέρι.

Όπως δηλώνει στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Χριστόπουλος, εργαζόμενος και ο ίδιος στον ΟΑΣΑ, πάνω από δέκα χρόνια τώρα στη διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας, άγνωστοι πετούν- δίκην κακόγουστου εθίμου- αυγά και κροτίδες στα λεωφορεία της γραμμής- ακόμη και στα υπηρεσιακά, αυτά που μεταφέρουν εργαζόμενους του ΟΑΣΑ από και προς τον τόπο της δουλειάς τους. “Δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι έθιμο κάτι τέτοιο, το χαρακτηρίζω μάλλον πολύ κακή συνήθεια”, τονίζει ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος επιπλέον ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην παρατηρηθούν και φέτος- κάτι που όμως δεν κατορθώθηκε, μια που χτες ομάδα αγνώστων “επιτέθηκε” σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Για τα παραπάνω ο Δήμος Διονύσου προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΟΑΣΑ, χαρακτηρίζοντας “αυθαίρετη, παράνομη και αδικαιολόγητη” τη μη ολοκλήρωση του δρομολογίου της γραμμής 509, η οποία πλέον θα καταλήγει στο παλιό τέρμα της γραμμής 508, στον Οικισμό Ποντίων Αγ. Στεφάνου:

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Διονύσου για την αυθαίρετη, αδικαιολόγητη και παράνομη μη ολοκλήρωση του δρομολογίου της γραμμής 509, Ζηρίνειο – Αγ. Στέφανος – Κρυονέρι, του ΟΑΣΑ. Για το λόγο αυτό εστάλη ήδη από το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 8 Απριλίου) , εξώδικη πρόσκληση μετά διαμαρτυρίας και προσκλήσεως προς τον Ο.Α.Σ.Α και τον Ο.ΣΥ.ΑΕ και με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Α.Τ Αγίου Στεφάνου και το Συνδικάτο Εργαζομένων & Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ.

Αύριο Μ. Πέμπτη 09/04/2015 και λόγω προβλήματος που θα προστεθούν στα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας από Κρυονέρι τα κάτωθι δρομολόγια:

07:40, 10:40, 14:05, και 18:00

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ : 1. Ο.Α.Σ.Α, όπως νόμιμα εκπροσωπείται -Υπόψη κου Δ/ντη Δ/νσης Λειτουργικού σχεδιασμού

2. Ο.ΣΥ.ΑΕ όπως νόμιμα εκπροσωπείται-Υπόψη Δ/ντη Εκμετάλλευσης δικτύου

ΚΟΙΝ. 1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ -Τμήμα Ποινικής Δίωξης 2. Α.Τ. Αγ. Στεφάνου

3. Συνδικάτο Εργαζομένων & Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ

ΘΕΜΑ: Αυθαίρετη απόφασης μη ολοκλήρωσης/διακοπής δρομολογίου γραμμής 509 προς Κρυονέρι

Σχετ: Το με αρ.πρωτ. 16167/15 έγγραφο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Ύστερα από οργισμένες διαμαρτυρίες δεκάδων δημοτών μας της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εκ μέρους των εργαζομένων οδηγών της γραμμής <509> αυθαίρετη προληπτική μη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρομολογίου που διακόπτεται στον Άγιο Στέφανο, οφειλόμενη, όπως μας πληροφόρησαν, στην “κατ’ έθιμο” ενοχλητική στάση (πέταγμα αυγών κ.λπ.) νεαρών της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και χωρίς πάντως να έχει παρατηρηθεί κάποιο γεγονός και πολύ περισσότερο χωρίς να τίθεται κανένα μα κανένα απολύτως ζήτημα ασφάλειας των εργαζομένων στα λεωφορεία αλλά και των επιβατών.

Από πλευράς μας, μολονότι δεν υφίστανται εδραίοι λόγοι προς τούτο, τέθηκε το θέμα αμελητί υπόψη της τοπικής αστυνομικής αρχής θέτοντας υπόψη της κάθε διαθέσιμη πληροφορία, ενώ ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση τόσο του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας όσο και όλων των υπαλλήλων της Δ/νσης Περιβάλλοντος αλλά και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποτροπή οποιασδήποτε συμπεριφοράς τέτοιας που ενδεχομένως θα ήταν διακωλυτική στην μετακίνηση των δημοτών μας.

Όμως, από πλευράς των εργαζομένων οδηγών θεωρούμε αυθαίρετη, αδικαιολόγητη, ανεπίτρεπτη, προεχόντως και προδήλως παράνομη την απόφασή τους, να καταδικάσουν, να τιμωρήσουν, να στερήσουν και να αποκόψουν μια κοινότητα και το σύνολο των εξυπηρετούμενων επιβατών, από την δυνατότητα της μετακίνησης και της πρόσβασης στα σπίτια τους και μάλιστα για ‘προληπτικούς λόγους’ με αβάσιμες αιτιάσεις περί ενόχλησης, που σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ασήμαντα στην κυριολεξία περιστατικά χωρίς να θέτουν εν κινδύνω την ασφάλεια οδηγών και επιβατών και αυτής τούτης της συγκοινωνίας.

Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία και αντίδραση απο τους εργαζόμενους σε περιστατικά ιδιαίτερης διακινδύνευσης όταν καίγονταν τα λεωφορεία στην Αθήνα , δίδοντάς μας το δικαίωμα να ομιλούμε ότι “διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο”, όντας η συμπεριφορά και απόφασή τους προδήλως καταχρηστική, αυθαίρετη, δυσανάλογη, έμπλεη αναίτιας τιμωρητικής διάθεσης και υπερβαίνουσα το προσήκον μέτρο, υποπίπτοντας προφανέστατα αυτοί οι ίδιοι σε πρόδηλη παράβαση του καθήκοντός τους και σε παράνομη παρακώλυση/διατάραξη των συγκοινωνιών.

Ως εκ των ανωτέρω, δηλώνοντας πως από πλευράς μας έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες και ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή των σε κάθε περίπτωση αβασίμων ‘ενοχλητικών’ ενεργειών και την απροβλημάτιστη μετακίνηση των δημοτών μας όντας αρωγοί σε κάθε προσπάθειά σας προς αυτή την πλευρά, ενώ καταγγέλοντας και διαμαρτυρόμενοι εντόνως για την αυθαίρετη συμπεριφορά και απόφαση των εργαζομένων των λεωφορείων,

σας καλούμε για την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης προς αποκατάσταση της σωστής και ολοκληρωμένης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΖΑΜΑΝΗΣ