logo


Με παρεμβάσεις τους στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη 1 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος και ο εντεταλμένος για το Κρυονέρι δημοτικός σύμβουλος Δ. Ράικος έθιξαν δυο ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την περιοχή τους και ζήτησαν την άμεση αντιμετώπισή τους.

Το πρώτο αφορά στην παροχέτευση βοθρολυμάτων στους δρόμους της πόλης, φαινόμενο που δεν περιορίζεται μόνο στο Κρυονέρι, εμφανίζεται σε όλες τις γειτονιές της πόλης και απειλεί σοβαρά τη δημόσια υγεία. Επικαλούμενοι τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Διονύσου, οι δυο αιρετοί επεσήμαναν πως προβλέπεται η σύσταση δημοτικού οργάνου για τον έλεγχο, και μάλιστα σε 24ωρη βάση, των σχετικών περιστατικών και τον καταλογισμό προστίμων στους υπεύθυνους. Όπως είπε επιπλέον ο κ. Ράικος, έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε κατοίκους που αποδεδειγμένα παραβιάζουν τον κανονισμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, δημοτικό όργανο προβλέπεται και για την καταγραφή και απόσυρση των οχημάτων, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, σε δρόμους της πόλης.

Τέλος, με ανάρτησή του στον τοίχο της Κοινότητας στο facebook ο Πρόεδρος της Κοινότητας ενημερώνει τους κατοίκους για την κατάσταση των παιδικών χαρών της περιοχής: Δεν είναι ακόμη πιστοποιημένες- όπως εξάλλου σε καμιά Δημοτική Κοινότητα, μια που η διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη- ενώ οι πινακίδες που τοποθετούνται προειδοποιώντας για επικινδυνότητα, δυστυχώς αφαιρούνται.

“Δυστυχώς οι παιδικές χαρές στην περιοχή μας δεν είναι πιστοποιημένες, οπότε επειδή αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας, τοποθετούμε πινακίδες και λουκέτα, τα οποία δυστυχώς αφαιρούνται. Παρακαλούμε πολύ να δείξετε κατανόηση. Από την πλευρά μας πιέζουμε όσο μπορούμε τον Δήμο ώστε σύντομα να έχουμε ασφαλείς παιδικές χαρές. Θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη και σ’ αυτό το θέμα», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο κ. Χριστόπουλος.