logo


Την Τρίτη 7 Απριλίου στις 6 μ.μ. και στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- που αναμένεται να αποδειχθεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ήδη από το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που είναι η ίδρυση του Γραφείου Πολεοδομίας στο Δήμο Διονύσου, όπως ανακοινώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για να ακολουθήσει ο οικονομικός απολογισμός για το 2014 της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, που χθες Πέμπτη 2 Απριλίου αποφάσισε γενικό έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων από το 2011. Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η “Κάρτα Δημότη”, που έρχεται από την Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και τον Η. Υφαντή και απευθύνεται σε δημότες και κατοίκους άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με την εισήγηση “η χρήση της συγκεκριμένης Κάρτας, στοχεύει να ενθαρρύνει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας, να μοιραστεί αυτά τα οφέλη με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις, ενώ συγχρόνως να τονώσει την τοπική αγορά.

Με την Κάρτα του ∆ημότη οι επιχειρήσεις του ∆ήμου θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ποσοστό έκπτωσης επί των προϊόντων ή υπηρεσιών τους ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά στους κατόχους της. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν προνομιακές τιμές από εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας με σημαντικές οικονομικές μειώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός της κοινωνικής της διάστασης, θα δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών του ∆ήμου και των τοπικών επιχειρήσεων. Η κάρτα του δημότη αποτελεί μέτρο που στοχεύει να τονώσει την τοπική αγορά, ωφελώντας τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους δημότες ∆ιονύσου.

Υλοποιείται έτσι η συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων – με πρωτοβουλία του ∆ήμου – για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των δημοτών και της τοπικής απασχόλησης. Ενώ στόχος της υπηρεσίας είναι η επέκταση της κάρτας του δημότη ώστε πέρα από τις εκπτώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, η κάρτα να προσφέρει ειδικά προνόμια για την παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του ∆ήμου, καθώς επίσης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, super markets, σχολές, φροντιστήρια κλπ.”

Όσο για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην εταιρεία ΕΞΕΛΙΞΗ, καλό θα ήταν επ’ ευκαιρία να υπάρξει και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία της εταιρείας, τα αποτελέσματα των εργασιών της μέχρι σήμερα, καθώς και για την τωρινή της (και οικονομική) κατάσταση:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία της πολεοδομίας στο ∆. ∆ιονύσου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 21/2-4-2015 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑ∆ΩΝ ∆ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ περί «Παραπομπής του Οικονομικού Απολογισμού 2014 της ∆ευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων ∆ήμου ∆ιονύσου στο ∆ημοτικό Συμβούλιο ∆ήμου ∆ιονύσου προκειμένου να πράξει τα δέοντα μέσα στο πλαίσιο της κείμενης Νομοθεσίας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ)

ΘΕΜΑ 3ο: Εισήγηση προς το ∆ημοτικό Συμβούλιο για την επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από το ∆ημοτικό Ταμείο στους Ζώρζο Γεώργιο και Τσουκλίδου Βασιλική (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ).

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ανάθεσης προμήθειας Ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των Ν.Π.∆.∆ αυτού 2015-2016 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ).

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό μελών της Επιτροπής εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων (άρθρο 7 παρ.1 του Π.∆ 270/81) και συγκρότηση της Επιτροπής για το έτος 2015» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ).

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: « ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ’’ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 8ο:  Έγκριση της αριθ. 20/16-3-2015 απόφασης του ∆.Σ. του Ν.Π.∆.∆. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ περί “Α’ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού ο.ε.2015» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ).

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση 2ου ΠΚΤΜΝΕ και 2ου Α.Π.Ε. του έργου « ηλεκτροφωτισμός οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Μακεδονίας» ∆.Κ Σταμάτα (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 10ο:  Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ).

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Κυκλοφοριακής Μελέτης για προσωρινές ρυθμίσεις στη ∆.Κ. Άνοιξης στα πλαίσια του έργου : «Κατασκευή Αγωγών Απορροής Ομβρίων Υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου – Β ́Φάση» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση: 1) Προγράμματος δημιουργίας “Της Κάρτας του ∆ημότη” 2) ∆ιενέργειας (αναγκαιότητας) προμηθειών α) ενημερωτικού υλικού και β) θερμικού εκτυπωτή πλαστικών καρτών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ).

ΘΕΜΑ 13ο: Ορισμός εκπροσώπου του ∆ήμου ∆ιονύσου, μετόχου της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ − ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ − ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ − ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» με διακριτικό τίτλο. «ΕΞΕΛΙΞΗ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Α.Ε.» στην Αυτόκλητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα: «Ορισμός νέων μελών του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε αντικατάσταση των παλαιών μελών» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ)

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση διενέργειας προμήθειας Γάλακτος έτους 2015 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ).

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα διοικητικά όρια του ∆ήμου μας στα πλαίσια του έργου: «∆ευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο ∆ημοτικής Ενότητας Εκάλης ∆ήμου Κηφισιάς” (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση διενέργειας προμήθειας Γραφικής Ύλης – Μικροαντικειμένων Γραφείου – Φωτοαντιγραφικού χαρτιού & Εντύπων (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ).

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ∆ήμου ∆ιονύσου και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την εκπόνηση ερευνητικού έργου με τίτλο: «Ερευνητικό έργο για τη διερεύνηση του βέλτιστου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης των βιοαποβλήτων και των φυτικών υπολειμμάτων του ∆ήμου ∆ιονύσου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ).