logo


Σε ρυθμούς super fast track κινήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μια που τα 33 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν (όπως συζητήθηκαν…) και αποφασίστηκαν μέσα σε 10-15 λεπτά, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να έχει ολοκληρωθεί στις 2.15 το μεσημέρι! Η διαδικασία αυτή, όπως εξελίχθηκε, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των Γ. Καλαφατέλη και Στ. Κριεμάδη από την Ενωτική Πρωτοβουλία, όσο και της Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, που προσήλθαν μεν στη συνεδρίαση, εντός του ακαδημαϊκού τετάρτου- όπως διατείνονται- αλλά ήταν ήδη αργά!

Επιπλέον ο κ. Καλαφατέλης μιλά και για πιθανή ακυρότητα των αποφάσεων, μια που τα μέλη της Επιτροπής με τα οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση ήταν λιγότερα από τα απαιτούμενα πέντε, ώστε να επιτευχθεί η απαρτία.

Πάντως και οι δυο παρατάξεις προσέφυγαν στο Γραμματέα της Επιτροπής ζητώντας αρμοδίως τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά αυτής της ταχύρρυθμης, «απαράδεκτης», όπως υπογραμμίζουν, διαδικασίας: “Μόνο η εκφώνηση των 33 θεμάτων απαιτεί παραπάνω από 15 λεπτά”, τόνιζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην Οδό Διονύσου, επίσης “θύμα” του fast track!

Και μια λεπτομέρεια: Η ώρα κατάθεσης της αίτησης των αιρετών προς τη Γραμματεία φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία- 2.18 σήμερα το μεσημέρι.