logo


Διευκρινίσεις δόθηκαν στη χθεσινή (1/4) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υποδομών- Χωροταξίας- Πολεοδομίας Β. Λυρούδια αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που πρόκειται να εφαρμοστούν  στα διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο κατασκευής του δευτερεύοντος αποχετευτικού δικτύου της Εκάλης. Όπως έχει ήδη γράψει η Οδός Διονύσου, μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να αρχίσουν τα έργα αποχέτευσης στην Εκάλη, τα οποία θα διαρκέσουν περίπου 5 μήνες και τα οποία απαιτούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επηρεάζουν και την πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, και βάσει της μελέτης του γειτονικού Δήμου:

α. Ο κλάδος της Λεωφ. Θησέως με κατεύθυνση προς Δροσιά και Διόνυσο εκτρέπεται από την οδό Νυμφών και διαμέσου των οδών Ουρανίας – Κορυδαλλού εισέρχεται στη Λεωφ. Διονύσου, από όπου τα οχήματα κατευθύνονται προς Διόνυσο μέσω της Λ. Διονύσου και προς Δροσιά μέσω της οδού Θέτιδος – Καρδερίνας και εν συνεχεία με έξοδο στη Λεωφ. Θησέως.

β. Ο κλάδος της Λεωφ. Θησέως με κατεύθυνση προς Ν. Ερυθραία εκτρέπεται αριστερά στην οδό Ακακίας και μέσω της οδού Θέτιδος καταλήγει στη Λεωφ. Διονύσου από όπου στρίβοντας δεξιά στη Λ. Διονύσου και εν συνεχεία αριστερά στην οδό Κουμαριάς και διαμέσου της οδού Ηφαίστου καταλήγει στη Λ. Θησέως.

γ. Ο κλάδος της Λ. Διονύσου με κατεύθυνση τη Λεωφ. Θησέως συναντάται στον κόμβο με την οδό Θέτιδος και εκτρέπεται ανάλογα όπως αναφέρθηκε ανωτέρω.

δ. Η κυκλοφοριακή σύνδεση της Δροσιάς με το Διόνυσο μέσω της οδού Θέτιδος θα γίνεται στον κόμβο Λ. Διονύσου – Θέτιδος, από όπου τα οχήματα στρίβοντας δεξιά στη Λ. Διονύσου και εν συνεχεία αριστερά στην οδό Κουμαριάς και μέσω κυκλικής αναστροφής πέριξ της νησίδας του κόμβου κόμβο Κουμαριάς – Κορυδαλλού – Λ. Διονύσου θα καταλήγουν στο ανοδικό ρεύμα της Λεωφ. Διονύσου προς Διόνυσο.

ε. Μονοδρομείται η οδός Καρδερίνας με κατεύθυνση από Θέτιδος προς Λεωφ. Θησέως.

στ. Διαμορφώνεται κατάλληλα ο κόμβος της Λεωφ. Διονύσου με την Θέτιδος και η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινή σηματοδότηση.

Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών από την έκδοση της σχετικής αστυνομικής απόφασης.

Στις παραπάνω ρυθμίσεις έχει ήδη συμφωνήσει το Τοπικό Συμβούλιο Δροσιάς, ενώ και η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να έρθει για την τελική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί εδώ, πως ο Δήμος Διονύσου λόγο δεν είχε στην εκπόνηση αυτών των ρυθμίσεων, μια που δεν εκλήθη να καταθέσει τυχόν προτάσεις ή ενστάσεις. Και αυτό τη στιγμή που, όπως υπενθύμισε στην Επιτροπή ο τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, ο Δήμος Κηφισιάς είχε καθυστερήσει τα έργα ομβρίων στη Δροσιά επί 8μηνο, επειδή δεν είχε ζητηθεί η γνώμη του. Όλα τα μέλη της Επιτροπής πάντως συμφώνησαν με τη μελέτη, μια που αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής στην περιοχή.

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Λυρούδια προοδευτικά θα υπάρξουν σίγουρα βελτιώσεις και τροποποιήσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μια που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν οι παρόδιοι καθώς και όλες οι χρήσεις επί της Θησέως, που με τις ρυθμίσεις όπως αποτυπώνονται σήμερα επί χάρτου, αποκόπτονται τελείως από τη δυνατότητα πρόσβασης.