logo


Φύλλο και φτερό να γίνουν τα οικονομικά στοιχεία της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, και μάλιστα αρχής γενομένης από το 2011 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση, όπου παρίσταντο ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης και εκπρόσωποι όλων- πλην της Νέας Πνοής για το Διόνυσο- δημοτικών παρατάξεων, αποφασίσθηκε η άσκηση:

*κατασταλτικού ελέγχου στον Επίτροπο

*έκτακτου διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

*ελέγχου από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

*προκαταρκτική εξέταση των οικονομικών στοιχείων από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου

*συνδρομή από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για πιθανό καταλογισμό ευθυνών.

Επιπλέον, ομόφωνα αποφασίσθηκε η καταγγελία της σύμβασης με τη λογίστρια που από το 2011 ασχολείται με τα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής και η αναστολή των καθηκόντων της από σήμερα 2 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση αντικείμενο είχε την παρουσίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής των οικονομικών στοιχείων, τα οποία συγκέντρωσε η Πρόεδρος Κ. Γκιζελή, συνεπικουρούμενη από την Ξ. Νταγκαλή, μέλος της Επιτροπής, και που θεμελιώνουν βάσιμες ενδείξεις για κατάχρηση δημοτικού χρήματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθούν και τα εξής:

>> Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το θέμα των οικονομικών και των δύο Σχολικών Επιτροπών θα έρθει στο προσεχές Δημοτικό Συβούλιο και η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής θα είναι: Έλεγχος των στοιχείων με όποιον διαθέσιμο τρόπο υπάρχει, και μάλιστα από την ημέρα της σύστασής τους.

>> Προβληματισμός επικράτησε ανάμεσα σε πολλά μέλη- και όχι μόνο- της Επιτροπής για τη φύλαξη και τη διασφάλιση των στοιχείων αυτών (τιμολογίων, παραστατικών κ.λπ.) από τυχόν αλλοιώσεις, λαθροχειρίες ή και κλοπές.

>> Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, όσο και ο προηγούμενος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κ. Παλιγγίνης που επίσης προσήλθε στη συνεδρίαση, δήλωσαν πως θα είναι στο πλευρό της Επιτροπής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

>> Σε ερώτηση τέλος του κ. Καλαφατέλη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αρνήθηκε πως γνώριζε ή είχε την παραμικρή σχέση με τα έγγραφα που διέρρευσαν πριν μια εβδομάδα στο blog Διονυσοσκουφίτσα, που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Για την ιστορία να σημειωθεί η παρουσία στην Επιτροπή και των Σπ. Σπηλιώτη από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Σπ. Γιαννουλάτου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και της Λ. Μαγκλάρα από την Ένωση Γονέων.