logo


Με 33 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Από αυτά η συντήρηση του κλαδοφάγου, η επισκευή αντλητικού συγκροτήματος στη Δεξαμενή Ποντίων στον Άγ. Στέφανο, η προμήθεια μειωτή πίεσης και η αντικατάσταση χλωριωτή, καθώς και η συντήρηση των εγκαταστάσεων χλωρίωσης στον Ιππικό Όμιλο Σταμάτας προτείνονται να γίνουν με απ’ ευθείας αναθέσεις. Ειδικότερα για τον κλαδοφάγο, το μηχάνημα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Τ. Μπάση, δουλεύει αδιάκοπα μια που ο όγκος των δέντρων και των κλαδιών που έπεσαν στις πρόσφατες κακοκαιρίες είναι τεράστιος. Και θα συνεχίσει να δουλεύει  με τους ίδιους ρυθμούς, μια που έχει πια έρθει η εποχή των κλαδεμάτων. Από το Φεβρουάριο, όπως τονίζεται στην εισήγηση του κ. Μπάση, είναι έτοιμη από την υπηρεσία του η διακήρυξη για πρόχειρο διαγωνισμό προμήθειας ανταλλακτικών καθώς και συντήρησης. Οι όροι εντούτοις της διακήρυξης αυτής δεν μπορούν να εγκριθούν λόγω νομοθετικού κενού στην πραγματοποίηση από 1 Μαρτίου των σχετικών διαγωνισμών, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη και κατεπείγουσα η απ’ ευθείας ανάθεση, για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του κλαδοφάγου. Για την επισκευή του αντλητικού συγκροτήματος στον Άγ. Στέφανο και τηνη αντικατάσταση του χλωριωτή στη Σταμάτα ο Δήμος δεν έχει ειδικά συνεργεία, ενώ μειωτής πίεσης δεν υπάρχει στη δημοτική αποθήκη υλικών. Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Προμήθεια Μικροαναλωσίμων Ανταλλακτικών Μεταφορικών Μέσων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση, Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Προμήθεια Ανταλλακτικών και Συντήρηση του Κλαδοφάγου Μηχανήματος του ∆ήμου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Τεχνικής Περιγραφής (Μελέτης), ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για τη «Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών και Υποσταθμού Μέσης Τάσης Αντλιοστασίου ∆ημοτικής Ενότητας ∆ιονύσου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Παροχή Υπηρεσίας Ταφών – Εκταφών στα Κοιμητήρια των ∆ημοτικών Ενοτήτων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την ανάθεση «Προμήθεια Ασφάλτου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την ανάθεση «Προμήθεια Έτοιμου Σκυροδέματος» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Προμήθεια Οστεοθυρίδων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για τη Συμμετοχή Υπαλλήλου σε Εκπαιδευτικό σεμινάριο

ΘΕΜΑ 9ο: Απευθείας Ανάθεση Επισκευής Βλάβης Πιεστικού Αντλητικού Συγκροτήματος στο Αντλιοστάσιο της ∆εξαμενής Ποντίων της ∆ημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Προμήθεια της Υπηρεσίας «Πλύσιμο & Καθαρισμός Μεταφορικών Μέσων» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Προμήθεια της Υπηρεσίας «Συντήρηση και Επισκευή Ηλεκτρο-μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαμενών Πόσιμου Νερού» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Απευθείας Ανάθεση, Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προμήθειας Μειωτή Πίεσης.

ΘΕΜΑ 13ο: Απευθείας Ανάθεση αντικατάστασης Χλωριωτή στη Γεώτρηση Αγίας Σωτήρας και Συντήρησης των Εγκαταστάσεων Χλωρίωσης των Γεωτρήσεων Ιππικού Ομίλου, Αγίας Σωτήρας και Γηπέδου της ∆ημοτικής Ενότητας Σταμάτας.

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την “Παροχή Υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση πρακτικού ηλεκτρονικού διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων κίνησης– θέρμανσης και λιπαντικών για τις ανάγκες του ∆ήμου ∆ιονύσου και των νομικών προσώπων αυτού για το έτος 2014-2015 και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 16ο: Καθορισμός όρων διακήρυξης για την “Παροχή Υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, ποσού 902,60 ευρώ για εξόφληση δικαστικής δαπάνης και 84,79 ευρώ για εξόφληση τόκων υπερημερίας.

ΘΕΜΑ 18ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού (Τζαμασπισβίδης Ιωάννης).

ΘΕΜΑ 19ο: Επανεισαγωγή του αιτήματος αποζημίωσης του Fodor Stefan.

ΘΕΜΑ 20ό: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή αποζημίωσης στον κ. ΑΣΤΥΑΚΟΠΟΥΛΟ ∆ΗΜΗΤΡΙΟ ο οποίος υπέστη ζημιά στο αυτ/το του.

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή αποζημίωσης στην κ. ΜΑΡΓΕΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ.

ΘΕΜΑ 22ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού (Μπαλαδάκης Γιώργος).

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 32/2015 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 24ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του ΑΓΓΕΛΙ∆Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων από τον προϋπολογισμό του ∆ήμου ο.ε. 2015, για δημοσιεύσεις της ∆/νσης Ανθρώπινου ∆υναμικού & ∆ιοικητικής Μέριμνας σε εφημερίδες.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 26ο: Οικονομική διαχείριση το μήνα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση ∆απάνης – διάθεση πίστωσης ύψους 50.730,00 € για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΕΖΟ∆ΡΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ Β ΦΑΣΗ ∆.Κ. ΡΟ∆ΟΠΟΛΗΣ».

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 316.999,50 € για το έργο: «Οδοποιία διαφόρων δημοτικών οδών 2013».

ΘΕΜΑ 29ο: Α. Έγκριση ∆απάνης – διάθεση πίστωσης ύψους 200.000€ για έτος 2015 για το έργο: «Συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων ∆ήμου ∆ιονύσου-2015 »

Β. Κατάρτιση των όρων δημοπρασίας του έργου: «Συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων ∆ήμου ∆ιονύσου-2015».

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση ∆απάνης – διάθεση πίστωσης ύψους 35.000,00 € για το έργο: «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ Ο∆ΩΝ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ» ∆.Κ. ΣΤΑΜΑΤΑΣ.

ΑΥΤ. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 31ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθεια λογισμικού ωρομέτρησης» και β) των τεχνικών προδιαγραφών.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 32ο: Γνωμοδοτική εισήγηση επί αιτήματος δημότη κας Αικ. Βαρδαλάχου περί καταβολής αποζημίωσης για ζημιές από πτώση δένδρου.

ΘΕΜΑ 33ο: Γνωμοδοτική Εισήγηση επί αιτήματος δημότη κου Σωτηρίου ΠΑΝΤΑΖΗ περί καταβολής αποζημίωσης ποσού 970€ για ζημιές από πτώση δένδρου επί του οχήματός του.