logo


Fast track η έκτακτη συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κρυονερίου υπό την προεδρία του Β. Δαρδαμάνη και με 4 επείγοντα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη (σ.σ. είχαν ήδη συζητηθεί κατ’ αρχάς στην προηγούμενη συνεδρίαση της 24/3 η οποία είχε χαρακτηρισθεί ως μη γενόμενη), που ψηφίστηκαν με την ίδια ακριβώς πλειοψηφία 11 θετικών έναντι μιας αρνητικής ψήφου. Η είδηση, πάντως, από τη συνεδρίαση ήρθε από τον κ. Δαρδαμάνη που ανακοίνωσε πως σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου θα υποβάλει αίτημα στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, ώστε να ξεκινήσει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του ΘΕΣΠΙ για το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας του.

Ειδικότερα στα τρία θέματα που αφορούσαν την α’ αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2015, στην επισκευή του γηπέδου τέννις στη Δροσιά (σ.σ. που υποχώρησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθλητή και επαπειλούμενη μήνυση εκ μέρους του) και στην πληρωμή των εκπαιδευτών μειοψήφησε ο Θ. Αλημίσης, δηλώνοντας πως στο εξής, και για όσο διάστημα δεν καταρτίζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης του ΘΕΣΠΙ, δεν πρόκειται να υπερψηφίσει καμιά δαπάνη: “Αντί να καταγράψουμε ανάγκες και δράσεις και αναλόγως να κανονίσουμε τον προϋπολογισμό μας, εμείς λειτουργούμε ανάποδα και δίνουμε χρήματα εδώ κι εκεί με τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Αλημίσης πρόσθεσε επιπλέον πως από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το έργο των εργαζομένων στο ΘΕΣΠΙ- πόσοι και ποιοι κάνουν τι- μα απάντηση δεν έχει ακόμη πάρει.

Ενώ στο θέμα που αφορούσε στη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του ΘΕΣΠΙ στο χορωδιακό φεστιβάλ της Ν. Κυνουρίας, μειοψήφησε η Τζ. Ξινογιαννακοπούλου, επιμένοντας στη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών κατά τη μεταφορά τους. Σημειώνεται εδώ πως 34 παιδιά θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και θα μεταβούν στην Κυνουρία με πούλμαν. Από αυτά, τα 8 δεν θα συνοδεύονται από γονείς, γεγονός που προβλημάτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αναφορικά με την ανάληψη ευθύνης στην απευκταία περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Η υπεύθυνη της χορωδίας από πλευράς ΘΕΣΠΙ Ε. Γεωργίου διαβεβαίωσε το Σώμα πως όλοι οι γονείς, καθώς και οι συνοδοί των παιδιών, θα προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ενώ πριν από το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές εξονυχιστικός έλεγχος του πούλμαν αναφορικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα, τέλος, με το νέο Πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ, ακόμη μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό- ΟΕΥ, πρόγραμμα δράσης, κανονισμός λειτουργίας των χώρων ευθύνης του, κ.λπ.