logo


Τα συμπεράσματα της πανελλαδικής ημερίδας που έγινε σχετικά με το ζήτημα των διοδίων, το Σάββατο, 28 Μαρτίου, παρουσιάζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια, η οποία προαναγγέλλει για την 5η του Απρίλη, Κυριακή των Βαΐων, δράσεις για το πανελλαδικό άνοιγμα όλων των διοδίων.

«Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό – Δρόμοι ελεύθεροι για όλους χωρίς διόδια», είναι το μήνυμα των μελών της Επιτροπής, η οποία τονίζει ότι «παλεύουμε για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης και έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα»

Συγκεκριμένα, τα άμεσα μέτρα που ζητά να ληφθούν είναι:

-Απόσυρση Αστυνομίας από σταθμούς διοδίων

-Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη

-Αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια

-Κατάργηση του εικοσαπλάσιου

-Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και μη λειτουργία τους

-Άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο δημόσιο

-Διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας, παρουσιάζονται σε βίντεο αναρτημένο στο youtube, με τίτλο «Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα».

Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας, «αλλά και τις πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών».

Εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί, πολίτες και πολιτικοί συζήτησαν για τις συμβάσεις παραχώρησης, την κατάργηση των νόμων Ρέππα-Βορίδη και τις νέες μορφές αγώνα κατά των διοδίων στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, Μεσογείων 156, στην Αθήνα. Στην Ημερίδα παρέστησαν από πλευράς Δήμου Διονύσου ο Η. Υφαντής Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης.