logo


Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους κατοίκους όλης της πόλης από τα έργα για το δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο που αρχίζουν το προσεχές διάστημα στην Εκάλη από το Δήμο Κηφισιάς και θα διαρκέσουν πέντε μήνες. Το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο της Δροσιάς στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 20 Μαρτίου, μια που εκεί θα εφαρμοστούν κατά κύριο λόγο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη διάρκεια των έργων. Ειδικότερα επηρεάζεται η κυκλοφορία στις οδούς Καρδερίνας, Ακακίας και στην προέκταση της Θέτιδος, που σύμφωνα με τις ρυθμίσεις θα δεχθούν τον όγκο των κυκλοφοριακών παρακάμψεων. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου η τοπική σύμβουλος της Ενωτικής  Πρωτοβουλίας Μ. Ιατρίδου ζήτησε πρωτίστως να ενημερωθούν και να ερωτηθούν οι εκεί παρόδιοι.

Σύμφωνα με την πρόταση για τις ρυθμίσεις που έρχεται από τον Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Δ. Λιανό, θα αποκλειστεί ένα μεγάλο κομμάτι της Λεωφόρου Θησέως- Μαραθώνος αλλά και της Διονύσου, ενώ κόμβος με φωτεινούς σηματοδότες θα δημιουργηθεί στη συμβολή της Διονύσου με τη Θέτιδος, όπου και θα παραμείνει και μετά τη λήξη των έργων.

Ουσιαστικά όσοι κατευθύνονται από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου προς την Κηφισιά θα στρίβουν αριστερά στη Θέτιδος και μέσω Εκάλης  θα κατευθύνονται προς τη Θησέως, μετά το κτήριο του ΟΤΕ. Η αντίστροφη πορεία θα ακολουθείται για όσους από την Κηφισιά κατευθύνονται προς Διόνυσο και Νέα Μάκρη.

Ενώ για τους κατοίκους της Άνοιξης, η οδό διαφυγής θα είναι η Καλλιρρόης και εν συνεχεία η Λεωφόρος Ανοίξεως, μπροστά από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας με κατεύθυνση προς τον παράδρομο της Εθνικής Οδού και αντιστρόφως.

Οι ρυθμίσεις, που όπως αναφέρθηκε παραπάνω αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε μήνες, κανονικά θα ξεκινούσαν περί τα τέλη Μαρτίου. Όπως όμως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Υποδομών Β. Λυρούδιας, υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των εργολάβων, έτσι η έναρξη των εργασιών μάλλον μετατίθεται για τον Απρίλιο.

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.