logo


Διακόπηκε και αναβλήθηκε για τις αμέσως προσεχείς ημέρες η χθεσινή (Τρίτη 24 Μαρτίου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ, που θα έρθει μετά από έκτακτη πρόσκληση του νέου Προέδρου Β. Δαρδαμάνη.

Εξαρχής χθες ο κ. Δαρδαμάνης πρότεινε την αναβολή της συνεδρίασης επισημαίνοντας πως δεν είναι νομότυπη, μια που σωρευτικά συγκέντρωνε τα εξής χαρακτηριστικά:

*Η πρόσκληση για την εν λόγω συνεδρίαση είχε σταλεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου από την πρώην Πρόεδρο Αν. Στασινοπούλου, με θέματα για τα οποία ο ίδιος, όπως τόνισε επανειλημμένα, διατηρούσε επιφυλάξεις, ενστάσεις, απορίες και ανησυχίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα εισηγηθεί και να τα υποστηρίξει.

*Επίσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα μέλη πρέπει να ενημερώνονται τουλάχιστον δύο πλήρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση- επιταγή που δεν τηρήθηκε στην περίπτωση της Γ. Λακαφώση (σ.σ. νέου μέλους από την Παρασκευή 20 Μαρτίου μετά την παραίτηση της Λ. Χριστοφίδου), μια που ενημερώθηκε την προηγούμενη ημέρα και μάλιστα τηλεφωνικά.

*Τέλος, ο νέος Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ υποστήριξε πως η θεματολογία της χθεσινής συνεδρίασης τον έφερε ουσιαστικά προ τετελεσμένων γεγονότων, μια που ο ίδιος είχε δεσμευθεί έναντι όλων των συναδέλφων του- πλεοψηφίας και μειοψηφιών- που τον τίμησαν με την ψήφο τους, να φέρει άμεσα προς συζήτηση κεντρικά ζητήματα της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, καταστατικό λειτουργίας των χώρων αρμοδιότητας του ΘΕΣΠΙ, πρόγραμμα δράσεων κ.λπ.): “Η εναλλαγή προσώπων εντός παράταξης στις θέσεις ευθύνης, μπορεί και να σημαίνει αλλαγή πολιτικής”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που εν συνεχεία το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, εντούτοις το θέμα της πιθανής ακυρότητάς της ανέκυψε και πάλι λίγο αργότερα τόσο από την Τζ. Ξινογιαννακοπούλου, όσο και από τον παρευρισκόμενο τέως Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, και το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Στ. Κριεμάδη: Οι δύο τελευταίοι υπενθύμισαν πως -λίγες ημέρες νωρίτερα- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αναβληθεί επειδή ακριβώς τρία από τα μέλη του δεν είχαν ενημερωθεί σύννομα.

Μετά και από τα παραπάνω, ο κ. Δαρδαμάνης προχώρησε στη λύση της συνεδρίασης, αποδεχόμενος το λάθος του να μην επιμείνει εξαρχής στην πιθανή ακυρότητά της.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως ένα από τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης αφορούσε και στην πληρωμή μέρους των οφειλών προς τους εκπαιδευτές που απασχολούνται στα προγράμματα και τις δραστηριότητες του ΘΕΣΠΙ και που παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι: Η ενδεχόμενη ακυρότητα της συνεδρίασης θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την πληρωμή τους, παρατείνοντας το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι δάσκαλοι. Χαρακτηριστικά να αναφερθεί εδώ η χθεσινή επιτόπια διαμαρτυρία δυο γονιών: Όπως κατήγγειλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ, η δασκάλα μπαλέτου αρνείται να συνεχίσει τα μαθήματα στα παιδιά που γυμνάζονται στο Πολιτιστικό του Κρυονερίου, εφόσον δεν της καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα.