logo


Την παραίτησή της από τη θέση της Γραμματέως υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 23 Μαρτίου, η Αν. Κώνστα.

Η κ. Κώνστα επικαλούμενη αδυναμίες και δυσλειτουργίες του Δ.Σ. δηλώνει στο έγγραφο παραίτησής της, πως στην τετράμηνη διάρκεια της θητείας της παρατηρήθηκαν φαινόμενα που και δυσκόλεψαν τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου αλλά και είναι αντίθετα προς τις αξίες και τις αρχές της:

Στις 28-11-2014 κατά την 14η συνεδρίαση της επιτροπής εκλέχτηκα στην υπεύθυνη θέση της Γραμματέως στην Σχολική Επιτροπή και στην ίδια συνεδρίαση με την υπ’αρ.83/2014 απόφαση της επιτροπής μού δόθηκε η αρμοδιότητα της εποπτείας της Γραμματείας. Επιπροσθέτως με την ίδια απόφαση ορίστηκα υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου. Στην ίδια θέση εκλέχτηκα και στις 27-1-2015 με την αλλαγή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής. 

Δέχτηκα να αναλάβω αυτή τη θέση λόγω της εμπειρίας μου και της ουσιαστικής μου προσφοράς επί σειρά ετών στα συλλογικά όργανα των σχολικών επιτροπών του Δήμου μας. Προσφορά ευρέως αναγνωρισμένη. Kύριο μέλημά μου ήταν η καλή και εύρυθμη λειτουργία της επιτροπής πέρα από παραταξιακές διαφορές και μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας. 

Στην τετράμηνη αυτή διάρκεια της θητείας μου παρατηρήθηκαν συμπεριφορές και φαινόμενα αδυναμιών που όχι μόνο δυσκόλεψαν την εφαρμογή αυτής της συλλογικής προσπάθειας αλλά είναι και εντελώς αντίθετα με τις αξίες μου και τις αρχές μου. 

Σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση της Γραμματέως της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου. 

Ζητώ να τροποποιηθεί η υπ’αρ. 83/2014 απόφαση της Επιτροπής ως προς την αρμοδιότητά μου για την εποπτεία της Γραμματείας και ως υπεύθυνη επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου. 

Παραμένω στη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, τις θέσεις της οποίας εξέφραζα και συνεχίζω να εκφράζω. 

Επιπλέον των παραπάνω η κ. Κώνστα προσέθεσε πως: “Διαπίστωσα πως όσα εισηγούμαι, φιλτράρονται και οριστικοποιούνται, χωρίς τη δική μου συμμετοχή. Η αντίληψη που έχω για τη Γραμματεία της Σχολικής Επιτροπής είναι διαφορετική από αυτή που εφαρμόζεται. Παραιτούμαι για να διευκολύνω τις διαδικασίες παρόλο που ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη”.

Διευκρίνισε εντούτοις πως δεν αναφέρεται στο σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ απαρίθμησε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη συνεργασία της με το Προεδρείο της Επιτροπής (Π. Χρονόπουλος και Ελ. Καγιαλή) καθώς και με τη διοικητική υπάλληλο Κ. Σαββοπούλου.

Η παραίτηση της κ. Κώνστα, που παραμένει μέλος της Επιτροπής, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε νέα Γραμματέα την E. Πανταζή.