logo


Το «Let’s do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του είναι η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας πόλεις, πάρκα, δάση, παραλίες κ.λπ., περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού τους περιβάλλοντος.

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπροσώπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού το 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Let’s do it με μήνυμα, «πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα».

Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let’s do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Η δράση υλοποιήθηκε πρώτη φορά στον Δήμο Διονύσου, στις 14 Απρίλιου του 2013 με μεγάλη επιτυχία, δραστηριοποιώντας περισσότερους από 450 εθελοντές όλων των ηλικιών και 30 φορείς (Τοπικές Κοινότητες, σύλλογοι, σχολεία, επιχειρήσεις κ.λπ.), μέσα από δράσεις καθαρισμού, ανακύκλωσης, ανταλλαγής σπόρων, δημιουργίας ενημερωτικού υλικού κ.ά.

Στις 6 Απριλίου 2014, ο Δήμος μας συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Let’s do it κινητοποιώντας κυρίως τα σχολεία, αλλά και τους τοπικούς συλλόγους και εθελοντές. Επιπλέον, είχαν διοργανωθεί και δράσεις την εβδομάδα πριν από τον κεντρικό καθαρισμό, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί, ανακύκλωση στα σχολεία του Δήμου καθώς και δενδροφυτεύσεις σε γειτονιές του Δήμου.

Σε συνέχεια των δυο προηγούμενων εξαιρετικά επιτυχημένων συμμετοχών του Δήμου μας, το 2013 και το 2014, στην διεθνούς κλίμακας Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού «Let’s do it!», σας προσκαλούμε και φέτος να συμμετάσχετε ενεργά βοηθώντας το Δήμο μας να δώσει για άλλη μια φορά ένα δυνατό παρόν. Την Κυριακή 26 Απριλίου, πολίτες, φορείς και τοπικές αρχές, θα συμμετάσχουν σε δράσεις καθαρισμού, αναπλάσεων, καλωπισμού κ.ά. πόλεων, γειτονιών, πάρκων, δασών και παραλιών, σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, ολόκληρη η εβδομάδα 20-26 Απριλίου έχει ανακηρυχτεί εθελοντική εβδομάδα Let’s do it για τα σχολεία της επικράτειας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://letsdoitgreece.org/#homepage. Ενώ για τις προηγούμενες συμμετοχές του Δήμου μας μπορείτε να ενημερωθείτε από τα συνημμένα αρχεία και τα παρακάτω link http://www.dionysos.gr/?q=search/node/let%27%20s%20do%20it https://www.facebook.com/groups/letsdoitdionysos/?fref=ts (όσοι έχετε λογαριασμό στο facebook μπορείτε να κάνετε αίτημα ένταξης στην Ομάδα Let’s do it!ΔΙΟΝΥΣΟΣ).

Η φετινή μας συμμετοχή υιοθετεί τη φιλοσοφία «Κάθε κοινότητα, Μία δράση». Η πρόθεση πίσω από αυτή την προσέγγιση είναι να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι πολίτες και να γίνουν ουσιαστικές δράσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, καθώς και να δοθεί χώρος για την ανάπτυξη ικανοτήτων οργάνωσης και συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο.   Ας συνδυάσουμε το περιβάλλον με την αλληλεγγύη. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!