logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού  οι 9 Σύλλογοι Γονέων σχολείων του Δήμου Διονύσου που οργάνωσαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα της “Κάρτα Γονέα Μέλους”, παρουσιάζοντας το πλαίσιο συνεργασίας με την Τοπική Αγορά του Δήμου Διονύσου και το πρόγραμμα των εκπτωτικών παροχών που προσφέρει η κάρτα στα μέλη των συλλόγων.

Εκτός από τους εκπροσώπους  των τοπικών ΜΜΕ που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ερωτήσεις προβληματισμούς και ιδέες κατέθεσαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και αρκετοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου ή άλλοι που εξέφρασαν  την επιθυμία να συμμετέχουν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» Παναγιώτης Μπιτάκος.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων παρουσίασαν το σκεπτικό, τον σχεδιασμό και την πορεία προς την υλοποίηση της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ σε επίπεδο Συλλόγων Γονέων και όχι μόνο,  ιδέας δημιουργίας της “Κάρτα Γονέα Μέλους”.  Αναφέρθηκαν στην ανάγκη αλληλοϋποστήριξης και διαρκούς επικοινωνίας που πρέπει να αναπτυχθεί με την Τοπική Αγορά προς όφελος και των δύο πλευρών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα μετέχουν 9 σύλλογοι γονέων από 6 περιοχές του Δήμου Διονύσου που αριθμούν περισσότερα από 1100 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ συμμετέχουν περισσότερα από 90 καταστήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα εκτός από τις εκπτωτικές παροχές, προσφέρει και κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά σε συνεργασία με τον όμιλο «ΥΓΕΙΑ».  Υπενθυμίζεται ότι η “Κάρτα Γονέα Μέλους” δίνεται δωρεάν στους δικαιούχους γονείς ενώ και τα καταστήματα μετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρόγραμμα θα είναι διαρκώς σε εξέλιξη και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους επαγγελματίες αλλά και γονείς και συλλόγους που θα θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ήδη από την παρουσίαση και μετά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή, ο σύλλογος γονέων δημοτικού Δροσιάς, ο σύλλογος γονέων γυμνασίου Δροσιάς και ο σύλλογος γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων 1ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης, Δημοτικού Άνοιξης, Γυμνασίου Άνοιξης, Λυκείου Άνοιξης, Δημοτικού Ροδόπολης, 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, Δημοτικού Σταμάτας, 2ου Δημοτικού Κρυονερίου και Λυκείου Δροσιάς επιγραμματικά κατέληξαν:

“ -Η “Κάρτα Γονέα Μέλους” δημιουργήθηκε για τα μέλη μας, με γνώμονα τη δυσκολία όλων μας πλέον στο ν’ αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες και στα πλαίσια της συνεχούς ευαισθητοποίησής μας απέναντι στα προβλήματα των οικογενειών που απαρτίζουν τους συλλόγους μας.

-Η προσπάθεια δύσκολη και επίπονη, αλλά το ενδιαφέρον από πλευράς γονέων και επαγγελματιών του Δήμου μας είναι μεγάλο

-Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευελπιστούμε να είναι η αφορμή για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των συλλόγων γονέων για την αντιμετώπιση κοινών θεμάτων που μας απασχολούν και εμάς και τα παιδιά μας. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας που αναπτύσσουμε μεταξύ μας θα είναι εφόδιο για πολλές ακόμα δράσεις.

 -Η  στήριξη  της  τοπικής  αγοράς  από  τους  γονείς, όπως και η προσφορά χαμηλότερων τιμών από τους επαγγελματίες θα  δημιουργήσει  νέες  δυνατότητες βιωσιμότητάς της, προσφοράς εργασίας, δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης και γενικότερα αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων αγαθών και υπηρεσιών.

 -Η αλληλοβοήθεια και η αλληλοϋποστήριξη σε τοπικό επίπεδο είναι για το καλό όλων μας. Τα  οφέλη  επιστρέφουν  και  πάλι  σ’ εμάς, τα μέλη όχι μόνο των 9 συλλόγων αλλά κυρίως στα μέλη της μικρής κοινωνίας, μέσα στην οποία βιώνουμε την καθημερινότητά μας.

-Ευελπιστούμε και άλλοι φορείς και επαγγελματίες της περιοχής ν’ αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα. Ας  εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλον και ας αναπτύξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί και από τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσουμε αμφότερες οι πλευρές.

-Μακάρι ο Δήμος να αγκάλιαζε και να στήριζε τέτοιες πρωτοβουλίες, αυτοοργάνωσης φορέων. Η απουσία σήμερα εκπροσώπων της δημοτικής αρχής δείχνει την οπτική ορισμένων, μας λυπεί, αλλά δεν θα μας πτοήσει να συνεχίσουμε.»