logo


Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 22 Mαρτίου οι εκλογές για το διοικητικό Συμβουλίο της Ένωσης Γονέων του δήμου, με τρία ξεχωριστά- για πρώτη φορά- ψηφοδέλτια. Οι 37 αντιπρόσωποι από  τους Συλλόγους Γονέων 15  δημόσιων σχολείων του Δήμου Διονύσου, που συμμετέχουν στην Ένωση, κλήθηκαν να ψηφίσουν για τα μέλη του ΔΣ, για αντιπροσώπους της Ένωσης στην Ομοσπονδία Γονέων και για εκπροσώπους τους στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ανάμεσα στη Δημοκρατική Ενότητα Γονέων, τη Συνεργασία Γονέων και του ψηφοδελτίου με τίτλο Πέρα από τις Γραμμές. Οι ψήφοι που έλαβε κάθε ψηφοδέλτιο και οι έδρες που καταλαμβάνει στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ: 17 ψήφοι με 4 έδρες στο Δ.Σ. (Α. Τόκα, Α. Χατζηαθανασίου, Κ. Βλάχος, Π. Δημητρακόπουλος) και 2 εκπροσώπους στην Ομοσπονδία (Μ. Ριτσατάκης, Α. Χατζηαθανασίου)

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: 10 ψήφοι με 3 έδρες στο Δ.Σ. (Β. Λιακέα, Β. Ζώτος, Δ. Τσιράκης) και έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία (Δ. Τσιράκης)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 8 ψήφοι με 2 έδρες (Λ. Αργυροπούλου, Θ. Αλημίσης) στο Δ.Σ. και έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία (Λ. Αργυροπούλου)

Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την Ένωση Γονέων θα εκπροσωπεί ο Γ. Γάκης από τη Συνεργασία Γονέων Δήμου Διονύσου.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως τα σχολεία (Νηπιαγωγεία- Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια) του Δήμου είναι συνολικά 37. Από αυτά 8 σχολεία (όλα Νηπιαγωγεία) δεν έχουν Σύλλογο Γονέων, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Άνοιξης έχουν αποχωρήσει από την Ένωση, ενώ σε πολλά από τα υπόλοιπα σχολεία οι σύλλογοι Γονέων είτε δεν έκαναν νόμιμες εκλογές είτε δεν είχαν απαρτία στις σχετικές Συνελεύσεις τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές της Ένωσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και η Ένωση θα είναι πλέον έτοιμη να συμμετάσχει στην αναβληθείσα θεματική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση της παιδείας στην πόλη.