logo


Σχεδόν παμψηφεί, με 31 θετικές ψήφους έναντι μιας λευκής, εξελέγη χθες το βράδυ Παρασκευή 20 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ο Β. Δαρδαμάνης στο αξίωμα του Προέδρου του Νομικού προσώπου Ο ΘΕΣΠΙΣ. Παράλληλα με την εκλογή τού κ. Δαρδαμάνη, το Σώμα εξέλεξε τη Γ. Λακαφώση ως νέο τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ίδιου Νομικού Προσώπου, μετά και την παραίτηση της Λ. Χριστοφίδου.

Οι παραπάνω εξελίξεις αποδεικνύονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες:

*Κατ’ αρχάς,  4 και πλέον μήνες μετά την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου στο ΘΕΣΠΙ επί των ημερών της  νέας Διοίκησης, εκπροσωπείται και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενωτική Πρωτοβουλία με την κ. Λακαφώση. Υπενθυμίζεται πως εξαρχής και η μείζων αλλά και- από τις ελάσσονες- η Νέα Πνοή για το Διόνυσο είχαν θεωρήσει παράνομη τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου των Νομικών Προσώπων- του ΘΕΣΠΙ συμπεριλαμβανομένου- και είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μεν Νέα Πνοή έχει εκπρόσωπο στο νέο ΔΣ του Οργανισμού, ενώ η Ενωτική Πρωτοβουλία είχε επιλέξει την πλήρη αποχή. Επιλογή ίσως και λαθεμένη, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Καλαφατέλης, για την οποία έχει αναλάβει, όπως τόνισε, και την πλήρη ευθύνη. Η παραίτηση της κ. Χριστοφίδου, παράλληλα με την απόρριψη της προσφυγής των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ.

*Ο κ. Δαρδαμάνης, που προέρχεται από τη συνεργασία της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων  με τη Δημιουργική Ομάδα Διονύσου, αναλαμβάνει τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όντας Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου, του ΑΟΔ. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως άνθρωπος του σωματειακού αθλητισμού. Μετά και τη χθεσινή εκλογή του στο τιμόνι του ΘΕΣΠΙ, αναμένεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου του ΑΟΔ, ενώ στο πρόσωπό του συγκεντρώνει ακόμη τις ιδιότητες του εντεταλμένου συμβούλου για τον αθλητισμό και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Στο προσεχές ολιγόμηνο διάστημα-  τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο- καλείται, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους και σκεπτικιστές για την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΘΕΣΠΙ ως πολύτιμου εργαλείου του Δήμου, αποδεικνύοντας στους συναδέλφους τους της Δημοτικής Αρχής πως η πρόσφατη απόφασή τους περί κατάργησης του Οργανισμού ήταν λάθος.

*Με την εκλογή του κ. Δαρδαμάνη στη θέση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ αξιοποιούνται σε θέσεις ευθύνης όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου: Οι Ευ. Λυρούδιας και Τ. Μπάσης είναι Αντιδήμαρχοι, Χωροταξίας- Πολεοδομίας- Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος αντιστοίχως ενώ ο Θ. Στάικος πρόσφατα αντικατέστησε στην προεδρία της ΕΣΤΙΑΣ τη Σ. Ντούντα.

Η πρώτη συνεδρίαση, τέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου με το νέο Πρόεδρο θα γίνει- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να καταστρωθεί το σχέδιο πορείας του ΘΕΣΠΙ στο εξής- κατάρτιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, κανονισμός λειτουργίας των χώρων ευθύνης του, ανάληψη συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και  πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Μετά την εκλογή του, ο νέος Προέδρος του ΘΕΣΠΙ σε ανάρτησή του στο  facebook, τονίζει:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και το Δ.Σ., για την εκλογή μου και μάλιστα με την θετική ψήφο και των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας. 

Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου αλλά και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μας δίνει τη δύναμη εκείνη που απαιτείται, ώστε ο ΘΕΣΠΙΣ να λειτουργήσει παραγωγικά και αποτελεσματικά, προς όφελος του πολιτισμού, του μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και τελικά προς όφελος των πολιτών, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.
Οι απόψεις μου για την ύπαρξη και λειτουργία του Ν.Π. ΘΕΣΠΙΣ σάς είναι ήδη γνωστές, και αυτές τις απόψεις θα υπηρετήσω πιστά, μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει διαφορετικά. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ελπίδα και θα προσπαθήσουμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, να την κάνουμε ορατή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και στους πολίτες της πόλης μας.
Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!