logo


Την Κυριακή 22 Μαρτίου από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, θα πραγματοποιηθούν τελικώς οι εκλογές για την Ένωση Γονέων Διονύσου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης στην εκλογοαπολογιστική της συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής 15/3, επειδή οι Σύλλογοι Γονέων από δύο σχολεία της πόλης (1ο Δημοτικό Κρυονερίου και Αγ. Στεφάνου), που θέλουν να εκλέξουν εκπροσώπους στην Ένωση, δεν είχαν προσκομίσει σωστά συμπληρωμένα τα νομιμοποιητικά τους έγγρφα.

Νέο στοιχείο στις εκλογές αυτές η ύπαρξη ξεχωριστών ψηφοδελτίων, ίσως και με “παραταξιακό” άρωμα: Ήδη η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων διακηρύσσει “ναι, διαφορετικό ψηφοδέλτιο, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι”, καταγγέλλει ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις περασμένες εκλογές της Ένωσης, πριν δυο χρόνια, “χρησιμοποιήθηκε σαν ‘φύλλο συκής’, αφού έτσι κι αλλιώς δρούσαν τρεις διαφορετικές αντιλήψεις στο ‘ενιαίο’ κατά τα άλλα ψηφοδέλτιο” και δεσμεύεται ότι οι υποψήφιοί της “όπως πριν, έτσι και στο μέλλον, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά”, μακριά από «επιχειρηματίες» μέσα στα σχολεία, χορηγούς, εκπτωτικές κάρτες και «ειδικούς» συμβουλάτορες .

Η Δημοκρατική Ενότητα πάντως δεν θα είναι το μόνο ψηφοδέλτιο, μια που στις εκλογές θα συμμετάσχει ακόμη ένα ψηφοδέλτιο με τον τίτλο Ανεξάρτητοι Γονείς,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γονείς από όλα τα σχολεία της πόλης, που αντιδρούν στην παραπάνω εξέλιξη, ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση με το σχηματισμό και τρίτου ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα, τέλος, με την ανακοίνωση για την πραγματοποίηση των εκλογών που υπογράφουν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται είτε εγγράφως αυτοπροσώπως είτε με mail μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 10 το πρωί.