logo


Την άμεση απομάκρυνση  όλων των αδέσποτων σκυλιών από το χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει και ποινικές ευθύνες για όσους την καταστρατηγούν, τη δημιουργίου καταφύγιου αδέσποτων με πιθανότερο χώρο αυτόν κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων μέσω κινήτρων στους δημότες με τη συνεργασία του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, στη χθεσινή- Τετάρτη 18 Μαρτίου- συνεδρίασή του. Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Τοπικό Συμβούλιο: Πριν από δύο χρόνια, υπήρξε περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σε μαθήτρια, με αποτέλεσμα να υποβληθεί μήνυση στη Διευθύντρια του Λυκείου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο εν λόγω σχολείο εντοπίζονται μονίμως γύρω στα 10 αδέσποτα, τα οποία όχι σπάνια ταϊζουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Χθες, η καταγγελία ήρθε από γονείς που παρίσταντο στη συνεδρίαση και οι οποίοι έδωσαν τελεσίγραφο: Αν δεν εφαρμοστεί- και μάλιστα άμεσα- η σχετική νομοθεσία (σ.σ. Ν. 4035/2014) που προβλέπει απομάκρυνση των αδέσποτων από χώρους όπως οι σχολικοί, το επόμενο βήμα τους θα είναι ο Εισαγγελέας: “Δεν ήρθαμε εδώ για να διαπραγματευθούμε- ούτε με εσάς ούτε με καμία φιλοζωική οργάνωση. Το σχολείο με τα αδέσποτα έχει γίνει τόπος εκφοβισμού. Προ ημερών μάλιστα ένα από αυτά αφόδευσε μέσα σε τάξη. Είστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να εφαρμόσετε το νόμο. Και αν σήμερα δεν συνοδευόμαστε από γονείς του σχολείου δικηγόρους, είναι γιατί δεν θέλαμε να φανούμε απειλητικοί”, τόνισε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα Ε. Δημητρίου. 

Η παραπάνω απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του παρευρισκόμενου μέλους της, δημοτικού συμβούλου από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, Γ. Φωτάκη, που δεσμεύθηκε να στηρίξει και εκεί το αίτημα των γονιών, ενώ ανάλογη στήριξη και συνεργασία  υποσχέθηκε και ο επίσης παρευρισκόμενος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Τ. Μπάσης.

Στη συνεδρίαση προσήλθε λίγο αργότερα και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Διονύσου Β. Γώγου, που πάντως προειδοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο πως ο νόμος όταν μιλάει για απομάκρυνση των αδέσποτων δεν εννοεί και μεταφορά τους σε άλλο χώρο: “Κλείνεις την πόρτα και δεν τα αφήνεις να μπουν μέσα. Αυτό σημαίνει απομάκρυνση”, τόνισε η κ. Γώγου.

Ας σημειωθεί εδώ πως στην αυριανή (Παρασκευή 20 Μαρτίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί και η αναγκαιότητα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, με την έγκριση της σχετικής πίστωσης ύψους 35.000 ευρώ.