logo


Ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, που συνεδρίασε χθες Τρίτη 17 Μαρτίου, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση δυο μικρών αθλητών της περιοχής, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς τους που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο και Δημήτρη Μόλβαλη, 15 και 17 ετών αντιστοίχως, που ασχολούνται με το ολυμπιακό αγώνισμα της κατάδυσης από βατήρα, αλλά  και της συγχρονισμένης κατάδυσης, έχοντας ήδη κατακτήσει στη σύντομη αθλητική τους καριέρα χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις, και βάζοντας πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

 Ο Δημήτρης Μόλβαλης στο διεθνές μίτινγκ του Αϊντχόβεν

 «Χρυσός» ο αδερφός του Νίκος, στο ίδιο μίτινγκ

Τα δυο αδέλφια- μαθητές Λυκείου- εδώ και ένα χρόνο έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της Εθνικής Ομάδας καταδύσεων από βατήρα, με καθημερινές εντατικές προπονήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο και στον Άγιο Κοσμά, πράγμα που σημαίνει πολύωρες μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε μέρα, με αποτέλεσμα τη σωματική καταπόνησή τους.

Το αίτημα προς το Τοπικό Συμβούλιο ήταν να συμβάλει ο Δήμος με ένα ποσό της τάξης των 1560 ευρώ το χρόνο για έξοδα βενζίνης, ώστε να παιδιά να μετακινούνται με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το σχετικό αίτημα είχε, κατ’ αρχάς, απευθυνθεί προς το ΘΕΣΠΙ, που όμως δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά ιδιώτες, έτσι η οικογένεια των αθλητών στράφηκε προς το Δήμο για βοήθεια.

Εισηγούμενος το αίτημα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων 4 συναδέλφων του, δήλωσε πως το Τοπικό Συμβούλιο θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το αίτημα των αθλητών, το οποίο αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.