logo


Με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ. το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Από αυτά:

Η μέριμνα για τα αδέσποτα έρχεται μετά από καταγγελία γονιού μαθητή του Λυκείου Διονύσου, ότι αδέσποτα κυκλοφορούν όχι μόνο στο προαύλιο, αλλά και και μέσα στους διαδρόμους, στο αμφιθέατρο, ακόμη και στις αίθουσες των σχολείων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί για πολλοστή φορά στο Τοπικό, μια μέρα μάλιστα μετά τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων σε όλο το Δήμο. Από πλευράς Δημοτικής Κοινότητας προτείνεται- κατ’ αρχάς προς την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής- η λειτουργία γραφείου ή υπηρεσίας για τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή της νομοθεσίας, η σύναψη σύμβασης με κτηνίατρο, η σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα αποφασίζει την αναγκαιότητα ευθανασίας, αν κάποιο ζώο κριθεί επικίνδυνο ή πάσχει από ανίατη ασθένεια, καθώς και η μέριμνα από τους επόπτες ημέρας του Λυκείου ώστε τα αδέσποτα να μην εισέρχονται στο χώρο του σχολείου.

Το αίτημα του Συλλόγου Εθελοντών  για την οριστική απαγόρευση του κυνηγιού, έχει ήδη συζητηθεί στα Τοπικά Συμβούλια και της Σταμάτας και της Ροδόπολης, όπου δεν έχει γίνει δεκτό, ενώ θετική είναι η εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας, τουλάχιστον όσον αφορά στα όρια της πόλης μας.

Ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις για τον εξωραϊσμό του χώρου στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, εκεί όπου σήμερα- και από το 2004 -βρίσκεται και το Πάρκο Γλυπτικής. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται: υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, μελέτη για το φωτισμό των αγαλμάτων (σ.σ. δεν θα ήταν περιττή και μια μελέτη καθαρισμού τους, μια που μαυρίζουν χρόνο με το χρόνο…), κατασκευή μιας πέτρινης βρύσης κοντά στο πατητήρι (σ.σ. του Συμποσίου Αμπέλου και Οίνου), αποκατάσταση των φθορών στους τοίχους των ερειπίων του παλιού Σταθμού του τρένου, τοποθέτηση στέγης και πορτοπαράθυρων στα αποδυτήρια, καθώς και ανακατασκευή της ανατολικής εισόδου με την πέτρινη κολόνα, όπως ήταν παλιότερα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Μέριμνα για τα αδέσποτα

Θέμα 2ο: Αίτημα Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας  Δ.Κ. Διονύσου για οριστική απαγόρευση της θήρας στις περιοχές Διονυσοβούνι –Σταματοβούνι –Σκάπρα και Μακρυπούρι

Θέμα 3ο: Προτάσεις για εξωραϊσμό του χώρου των Διονυσίων στον Παλιό Σταθμό του Τρένου      

Θέμα 4ο: Εξέταση αιτημάτων παρατάσεων ταφής