logo


Την προσεχή Τρίτη 17 Μαρτίου στις 6 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Πρώτο πρώτο, η θεματική συζήτηση για την Παιδεία, που έρχεται μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων, το οποίο είχε τεθεί και από τις δημοτικές παρατάξεις Δημοκραρική Ανατροπή και Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη μια ανοιχτή συζήτηση- η πρώτη μετά από πολλά χρόνια- για την παιδεία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είχε πραγματοποιηθεί, και πάλι με πρωτοβουλία της Ένωσης, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Δροσιά. Όσον αφορά στο σύμβουλο για τη βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας του Δήμου, σύφωνα με την εισήγηση, ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αναδιοργάνωση του ∆ήμου και την Πιστοποίηση Ποιότητας των Υπηρεσιών του.

Στόχος του ∆ήμου είναι ο σχεδιασμός ενός αποδοτικού συστήματος που θα συμβάλλει στη διαρκή διοικητική βελτίωση μέσω της αυτοαξιολόγησης βασισμένης σε πραγματικά στοιχεία, της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί, της διασφάλισης της συνέπειας και της συνέχειας για την αποτελεσματικότερη και διαφανέστερη λειτουργία του ∆ήμου, θέτοντας ως επίκεντρο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του αναδόχου θα κινούνται ενδεικτικά στους εξής άξονες:

– Οριοθέτηση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του ∆ήμου

– Ανασχεδιασμός λειτουργιών

– Αναδιοργάνωση δομών

– Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού

– Σχεδιασμός Συστήματος ∆ιαχείρισης Ποιότητας (Σ∆Π)

Η συνολικός χρόνος διάρκειας της εν λόγω παροχής υπηρεσίας, που θα ανατεθεί μέσα από πρόχειρο διαγωνισμό, θα είναι 18 μήνες, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στο ύψος των 60.000,00€.

Ενώ από τις 14 προμήθειες του 6ου θέματος, μόνο οι 2 γίνονται με απ’ ευθείας ανάθεση, συνολικού ποσού 1700 ευρώ.

Πάντως στα θέματα δεν περιλαμβάνεται αυτό της τύχης του ΘΕΣΠΙ, που μονοπωλεί την τοπική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες:

ΘΕΜΑ 1ο: «Συζήτηση επί αιτήματος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ∆ημόσιων Σχολείων του ∆ήμου ∆ιονύσου, με θέμα την παιδεία και τα προβλήματά της (Α.Π. 3461/9-2-2015) ».

ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός μελών του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του ∆ημοτικού ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με το όνομα ‘’ ∆ημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ και ∆ΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΟΥ’’» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ο∆ΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» της ∆. Κ. ∆ιονύσου» ( ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για τη βελτίωση ∆ιοικητικής Ικανότητας ∆ήμου ∆ιονύσου–ΚΠΑ-ISO 9001-2008» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2015» (ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΘΕΜΑ 7ο: «Εγγραφή του ∆ήμου ως συνδρομητή στην Σ. Καραγιλάνης μον. Ε.Π.Ε.» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 8ο: ««Παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας 1) ΣΚΕΡΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 2) ΛΥΚΟΥ∆Η ΠΑΥΛΟΥ και 3) ΣΚΕΡΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΘΥΓ. ΧΡΗΣΤΟΥ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 9ο: «Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του Π∆ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 10ο: «∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων».(Α.Π.6931/13-3-2015). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 11ο: «∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων».(Α.Π.6945/13-3-2015) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)