logo


Μεγάλη η διάκριση για τα παιδιά της μικτής Χορωδίας των Γυμνασίων Κρυονερίου και Δροσιάς, που συμμετείχε στην 7η Διεθνή Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, μια που προτάθηκε από τους κριτές να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στη Ρώμη τον προσεχή Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, χορωδοί από τα δυο σχολεία της πόλης μας – για πρώτη φορά ως ενιαίο μουσικό σχήμα- υπό τη μουσική καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Π. Καφετζή, ταξίδεψαν στην Καρδίτσα για την 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (5-14 Μαρτίου), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, το οποίο μετράει ήδη 33 χρόνια ζωής! Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στη Συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι χορωδίες από τα Γυμνάσια Διονύσου και Άνοιξης, γεγονός που- μετά και το φεστιβάλ Χορωδιών στην πόλη μας πριν λίγες ημέρες- φέρνει τη χορωδιακή εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής επικαιρότητας.

Κεντρικό πρόσωπο του Φεστιβάλ Καρδίτσας ο κορυφαίος εν ζωή, Έλληνας Συνθέτης και Μαέστρος, Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου κάθε βράδυ παρουσιάζεται και μία διαφορετική σύνθεση, γραμμένη ειδικά για τη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Την 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στην οποία συμμετέχουν 92 χορωδιακά σχήματα και 4500 νεαροί εκτελεστές- χορωδοί- μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.