logo


Δελτίο Τύπου στο οποίο γίνεται λόγος για στελέχη της Διοίκησης που ζητούν τη βοήθεια της μειοψηφίας, προκειμένου να αποτραπεί η εν εξελίξει αποδόμηση υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου, εξέδωσε πριν από λίγο η δημοτική παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Στο Δελτίο Τύπου γίνεται και πάλι λόγος για περισσότερους του ενός δημάρχους, υπάρχει καλυμμένη αναφορά στο πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Αρχής Α. Πασιπουλαρίδη, ενώ αφήνονται σαφείς αιχμές για κρούσματα πολιτικού τυχοδιωκτισμού, σκοταδισμού, αυταρχισμού και χειραγώγησης:

Η Ενωτική Πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί πως θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις και την εμπειρία της στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών για το Δήμο Διονύσου. Σε αυτά τα πλαίσια έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερα ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις αλλά και με αρκετά αξιόλογα στελέχη της διοικούσας παράταξης.

Πρόσφατα στελέχη της διοίκησης μάς ενημέρωσαν για μια προσπάθεια αποδόμησης υπηρεσιών του δήμου μας και των νομικών του προσώπων, ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθειά μας προκειμένου να σταματήσει εν τη γενέσει της.

Ξεκινούμε αρχικά προειδοποιώντας και προσφέροντας την ετυμολογία ορισμένων βασικών πολιτικών εννοιών στους δημάρχους του δήμου μας οι οποίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές τουλάχιστον τοις Πάσι…!          

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός: Η επιδίωξη της κοινωνικής ανόδου και του πλουτισμού με την χρήση πολιτικής εξουσίας.

Πολιτικός σκοταδισμός: Η αντίθεση στην πρόοδο και στη γνώση και η τάση να κρατάς τους εκλογείς (λαό) στο σκοτάδι.

Πολιτικός αυταρχισμός: Η άσκηση αυθαίρετων πολιτικών ενεργειών δίχως διάλογο.

Μέλι: Αρωματικό, ιξώδες, ΓΛΥΚΟ υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών. Συσκευάζεται σε βαζάκια. Σε καμία περίπτωση οι πολιτικοί δεν πρέπει να βάζουν το δαχτυλάκι μέσα στο βαζάκι.

Χειραγώγηση: Η καθοδήγηση κάποιου ή κάποιων με την άσκηση αυταρχικής εξουσίας περιορίζοντας την αυτενέργειά του.

Πολιτική Διαφάνεια: Οι συνθήκες και οι διαδικασίες που επιτρέπουν να γίνεται φανερός ο τρόπος διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας (Για να μην παραμείνει εκτός από άγνωστη πρακτική και άγνωστη λέξη για εσάς).

Ο νοών νοείτω.

Θα επανέλθουμε, εφόσον συνεχίσετε.