logo


Γυναίκες με πολυετή διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βράβευσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Μαρτίου στα γραφεία της Ένωσης, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης τα εξής:

Τη σύσταση και λειτουργία Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην ΚΕΔΕ, ενώ στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική θα γίνει ανοικτή συζήτηση για την προώθηση και ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές.

Επίσης θα γίνει περαιτέρω αξιοποίηση του Γραφείου Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Ι.Φ. και με στόχο τη λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε κάθε Δήμο της χώρας.

«Σκοπός της ενεργοποίησης του Γραφείου, είπε ο κ. Πατούλης, είναι η προαγωγή της ίσης εκπροσώπησης ανδρών και γυναικών στους θεσμούς της δημοκρατίας, με τελικό στόχο την προώθηση και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες».

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών στης Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

πηγή: aftodiokisi.gr