logo


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σήμερα, 8 Μαρτίου, το παρακάτω μήνυμα του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη:

Η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι η ημέρα που θυμίζει σε όλους μας την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την εξέλιξη και αποτελεί μια ευκαιρία, για να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι αγώνες και τα δικαιώματα της. 

Η Ελληνίδα διεκδίκησε και πέτυχε πολλά. Το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική, την οικονομική χειραφέτηση και τόσα άλλα, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στον πολυδιάστατο ρόλο της. Παραμένει η ψυχή της οικογένειας και κατορθώνει να είναι ταυτόχρονα σύζυγος- σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει με αγάπη αρχές και αξίες στα παιδιά της, εργαζόμενη.
Όμως παρά το γεγονός ότι κατέκτησε μια όλο και πιο σημαντική θέση στους χώρους της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς καταβάλλοντας επίμονες και διαρκείς προσπάθειες, στη δύσκολη εποχή που ζούμε και με τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η γυναίκα πλήττεται πολύ περισσότερο και οι διακρίσεις σε βάρος της παραμένουν.
Ο Δήμος Διονύσου με τη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και δομών όπως οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υπηρεσία, το Δημοτικό Πολυϊατρείο, το Δημοτικό Γυμναστήριο και το Κοινωνικό Σπουδαστήριο προσπαθεί να υποστηρίζει τη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που αυτή έχει, τόσο στην οικογένεια και στην εργασία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει με μεγαλύτερη ένταση.
Την 8η Μαρτίου, όλων η σκέψη είναι στραμμένη πάνω στη Γυναίκα, ως το φως της ζωής και το μισό της γης. Τις άλλες 364 ημέρες ας φροντίσουμε για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.
Εύχομαι υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να στηρίξουν, όπως μόνο εκείνες ξέρουν και μπορούν, την οικογένεια και την κοινωνία.