logo


Με μια λίστα από 50 περίπου νέους τίτλους βιβλίων, αναμένεται να ενισχυθεί η δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, η μόνη που λειτουργεί αδιαλείπτως στην πόλη μας εδώ και 20 χρόνια, σε εθελοντική βάση, με πάνω από 4000 τίτλους και 200 οικογενειακές ενεργές κάρτες δανεισμού. Αυτό αποφάσισε στη χθεσινή (Παρασκευή 6 Μαρτίου) συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ, μετά και από αίτημα της Τζ. Ξινογιαννακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνης εκ μέρους του Οργανισμού για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου στη Δ.Κ. Διονύσου.

Το παραπάνω αίτημα που έγινε ομόφωνα δεκτό, αποτέλεσε επίσης την αφορμή για μια σύντομη ενημέρωση πάνω στο θέμα των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο Διόνυσο, όπου- όπως είχε αναδείξει σε σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου- η μεν Βιβλιοθήκη της Δροσιάς είναι στοιβαγμένη στις τουαλέτες των ΑΜΕΑ του Δημοτικού Καταστήματος, ενώ εκείνη του Κρυονερίου μουχλιάζει στον α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής.

Εντύπωση προκάλεσε εδώ η παρέμβαση της κ. Βασιλειάδου, κατοίκου του Κρυονερίου, η οποία δήλωσε πως υπάρχουν ενεργοί δημότες πρόθυμοι να λειτουργήσουν τη Βιβλιοθήκη σε εθελοντική βάση, αλλά παρόλο που προσπάθησαν στο παρελθόν να έρθουν σε επικοινωνία με την προηγούμενη διοίκηση, αυτή η προσπάθεια δεν είχε βρει καμιά ανταπόκριση.

Εντωμεταξύ, μετά και την περιπέτεια με το “χαλασμένο τηλέφωνο”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου αποκτά νέο τηλεφωνικό αριθμό: 213-2139935

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6:00-8:30μμ