logo


Για τελευταία φορά, όπως δεσμεύθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Δ. Ράικος, θα υπογραφεί σύμβαση με εταιρεία, μέσω της οποίας θα εξασφαλισθούν οι εκπαιδευτές των τμημάτων του ΘΕΣΠΙ. Ήταν και ο μοναδικός πρόσφορος τρόπος, όπως επεσήμανε ο κ. Ράικος, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους δασκάλους, που τους τελευταίους έξι μήνες δουλεύουν αμισθί, καθώς και οι μισθοί τους μέχρι τέλους της σεζόν.

‘Ηδη ο ΘΕΣΠΙΣ προσανατολίζεται στην εκπόνηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), στον οποίο θα ενταχθούν πλέον μετά και από κανονική πρόσληψη όλοι οι δάσκαλοι που απαιτούνται για τη λειτουργία των τμημάτων του ΟΝΑΠ. Αυτή η εξέλιξη προσδιορίζεται για τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ έχει εκπονηθεί κιόλας πρωτόλειο κείμενο για τον ΟΕΥ, τον οποίο θα επεξεργαστούν και οι Υπηρσίες του Δήμου, και εν συνεχεία θα έρθει προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα έρθει αίτημα για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των αθλούμενων του Οργανισμού από τον ΘΕΣΠΙ.

Ενώ σύντομα θα υπάρξει ευρεία «προσυμβουλιακή» συζήτηση γύρω από το πλάνο δράσης του ΘΕΣΠΙ στο εξής, διαδικασία που έχει καθυστερήσει γιατί κατατεθειμένες σχετικές προτάσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο από 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ενημέρωσε η απερχόμενη Πρόεδρος Αν. Στασινοπούλου, προτρέποντας και υπενθυμίζοντας και στους υπόλοιπους να φέρουν άμεσα και τις δικές τους προτάσεις.

Τη μοναδική διαφωνία για τη σύμβαση με την εταιρεία εξέφρασε ο Θ. Αλοιμήσης, και επέμεινε μέχρι τέλους, παρά τις εξηγήσεις και διευκρινίσεις που του δόθηκαν τόσο από την κ. Στασινοπούλου όσο και από τον κ. Ράικο, με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί η εσήγηση με 12 ψήφους υπέρ και 1 κατά.