logo


Ανακοινώθηκε και επισήμως στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ η παραίτηση, λόγω εγκυμοσύνης, της Αν. Στασινοπούλου, από το αξίωμα του Προέδρου, η οποία έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη και έχει ήδη πρωτοκολληθεί.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε προς τα μέλη του Δ.Σ. ο Αντιπρόεδρος Δ. Ράικος, προσθέτοντας πως μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Ζαμάνη, ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου, με υποψήφια Αντιπρόεδρο τη Λ. Χριστοφίδου.

Έντονη εντούτοις ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Διοίκησης Β. Δαρδαμάνη που κάλεσε το συνάδελφό του να μην ερμηνεύει τις προθέσεις του Δημάρχου, μια που ακόμη δεν έχει αποφασίσει περί των υποψηφιοτήτων ούτε η δημοτική ομάδα της Διοίκησης, ούτε βέβαια και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΘΕΣΠΙ.

Απλό μέλος, τέλος, παραμένει η κ. Στασινοπούλου που θα εκετελεί χρέη Προέδρου μέχρι την αντικατάστασή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί εδώ πως η προσφυγή που οι δημοτικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία και Νέα Πνοή για το Διόνυσο, είχαν ασκήσει κατά της εκλογής Προεδρείου στο ΘΕΣΠΙ, θεωρώντας την μη σύννομη, απερρίφθη διότι παρήλθε άπρακτο το διάστημα, μέσα στο οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όφειλε να τις εξετάσει και να αποφανθεί σχετικά. Διατηρείται, εντούτοις, το δικαίωμα των παρατάξεων να προσφύγουν στην Επιτροπή του άρθρου 152, εντός της οριζόμενης βέβαια προθεσμίας. Τα παραπάνω ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος Σπ. Γιαννουλάτος.