logo


Με αφορμή την παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2/3), όπου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της το θέμα του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου, η Ομοσπονδία Γυανικών Ελλάδας (Ομάδα Διονύσου) εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, με τα αιτήματά της για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πόλη μας:

Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου, συμμετείχε στην πανελλαδική καμπάνια της ΟΓΕ, αναδεικνύοντας το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας.

Η κορύφωση των πολύμορφων δράσεων της Ομάδας ήταν η διεκδικητική παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διονύσου τη Δευτέρα 02/03/2015 με την κατάθεση 965 υπογραφών οργισμένων δημοτών για την εγκατάλειψη που παρουσιάζει γενικότερα το Σύστημα Υγείας αλλά και πιο ειδικά στην περιοχή μας το ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου. 

Η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ακολουθεί πιστά τα βήματα υποβάθμισης στην Υγεία της προηγούμενης συγκυβέρνησης και όλοι μαζί τις οδηγίες της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που συμπυκνώνεται στην «Υγεία 2014 – 2020» όπου ο ασθενής αντιμετωπίζεται στην λογική «κόστους – οφέλους» και η υγεία αποτελεί εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. 

                                        Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου διεκδικεί: 

  • Αναβάθμιση και στελέχωση του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου με όλες τις ειδικότητες των γιατρών, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό εργαστηρίων με πλήρη και μόνιμη σχέση εργασίας (Οι υπάρχουσες ειδικότητες είναι: 2 παιδίατροι, 1 οδοντίατρος, 1 ορθοπεδικός, 1 ψυχολόγος).
  • Χρηματοδότηση της Π.Φ.Υ. από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. 
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. 
  • Κατάργηση των ορίων σε διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, νοσηλεία και φάρμακα τα οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ και γενικά κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα. 
  • Δωρεάν εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά για όλα τα νοσήματα και στις νέες γυναίκες για τον καρκίνο της μήτρας. 
  • Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες. Για τις έγκυες όλος ο προγεννητικός έλεγχος και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επέμβαση) δωρεάν, όπως και για όσα ζευγάρια αξιοποιούν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. 
  • Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας, παραρτημάτων και προνοιακών ιδρυμάτων. Αντίθετα, ανάπτυξη για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο. 
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑμΕΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες. 
  • Άμεση λήψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές κ.λπ., από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
  • Λειτουργία των υπηρεσιών νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της Υγείας.