logo


Με αφορμή τη σημερινή (2 Μαρτίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πρώτο θέμα συζήτησης είναι η ενίσχυση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Αγ. Στεφάνου, η Ένωση Γονέων Διονύσου, ως ένας από τους φορείς που εγκαίρως ανέδειξε το θέμα, προέβη σήμερα στην παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί Γονείς,

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων όλο το προηγούμενο διάστημα έχει αναδείξει  το θέμα της ιατρικής κάλυψης των αναγκών όλων των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας.

Η υποστελέχωση του τοπικού καταστήματος του πρώην ΙΚΑ μας οδήγησε να απευθυνθούμε στην μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας Καπανδριτίου  προκειμένου να εξασφαλίσουμε δωρεάν πιστοποιητικά υγείας για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους μαθητές.

Παράλληλα, με την βοήθεια και πάλι του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, προχωρήσαμε στην εφαρμογή προγράμματος ενημέρωσης και πρόληψης στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Συγκεκριμένα με την συνδρομή των μαιών από το Κέντρο Υγείας, με το εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα πρόληψης που παρουσιάζουν με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία του Δήμου μας. 

Από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους  ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί  το πρόγραμμα οδοντιατρικής υγιεινής στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμα μπει σε εφαρμογή και εξακολουθούμε να το διεκδικούμε.

Σήμερα επανερχόμαστε στο θέμα της κάλυψης όλων των μαθητών , ανασφάλιστων και μη, με τα αναγκαία εμβόλια αλλά και με την  ιατρική κάλυψη σε πρωτοβάθμιο επίπεδο,  όχι μόνο των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους.

Σε συνάντηση μελών του ΔΣ με την Προϊσταμένη του ΠΕΔΥ στον Άγιο Στέφανο ενημερωθήκαμε και σας μεταφέρουμε την δυνατότητα κάλυψης όλων των οικογενειών ανεξάρτητα της ασφαλιστικής τους κατάστασης με μοναδική υποχρέωση την ύπαρξη του ΑΜΚΑ. 

Παράλληλα ενημερωθήκαμε για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου, γεγονός που στην ουσία οδηγεί στην υπολειτουργία του.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαία και απαραίτητη  λειτουργία του ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου όχι μόνο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους αλλά και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας στείλαμε επιστολή στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητάμε και την δική τους παρέμβαση στην στελέχωσή του με τις απαραίτητες  ειδικότητες και τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Τυχόν μαθητές χωρίς ΑΜΚΑ παρακαλούμε να ενημερώσουν την Ένωση Γονέων μέσω των Διευθυντών των σχολείων τους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους από τον αρμόδιο φορέα.

Αγαπητοί Γονείς,

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων έχει επανειλημμένα αναδείξει τα θέματα που αφορούν την υγεία των μαθητών και τα προγράμματα πρόληψης. Διεκδικούμε ένα πλήρες και δωρεάν σύστημα υγείας, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες κρίσης που να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της οικογένειας. 

Βασική προϋπόθεση η επάνδρωση του ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου. 

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα της  ομάδας γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στα επισυναπτόμενα έγγραφα είναι και αυτό της Ένωσης Γονέων. Το ΔΣ της Ένωσης θα παρέμβει στη συζήτηση προκειμένου να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή για αυτό το καυτό ζήτημα της περιοχής μας.