logo


Το δρόμο για το ΘΕΣΠΙ έχει πάρει η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου  Κρυονερίου, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, για τη δημιουργία Στεκιού Νεολαίας, που προτείνεται να στεγάζεται σε χώρο στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής. Το Στέκι, ιδέα που βασίζεται σε πρωτοβουλία των τοπικών συμβούλων Β. Κάουλα από τη Διοίκηση και Α. Χατζηαθανασίου από τη Δημοκρατική Ανατροπή, έχει ενταχθεί στις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας για το πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των τοπικών συμβούλων, η πρώτη περίοδος λειτουργίας του θα είναι δοκιμαστική, τα απογεύματα Παρασκευής- Σαββάτου- Κυριακής 5-10 μ.μ., και φιλοδοξία είναι να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τους νέους της περιοχής, που σήμερα είτε καταφεύγουν στις καφετέριες είτε στις πλατείες και στα προαύλια των σχολείων, μια που δεν έχουν το δικό τους χώρο έκφρασης και δημιουργίας. Στην απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου αναφέρεται επιπλέον πως εφόσον παραχωρηθεί ο χώρος από το ΘΕΣΠΙ, τότε θα οριστεί και το πλαίσιο και ο κανονισμός λειτουργίας του Στεκιού.

Το ακριβές απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης, καθώς και η απόφαση του Τ.Σ., έχουν ως εξής:

Ως Tοπικό Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει την ανάγκη των νέων της περιοχής μας να έχουν ένα χώρο συνάντησης και αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία, εντάξαμε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ∆ήμου τη δημιουργία στεκιού νεολαίας, όπου οι νέοι της περιοχής θα μπορούν να συναντηθούν με συνομηλίκους τους και να απασχοληθούν. Για το λόγο αυτό ζητάμε από το ΘΕΣΠΙ την παραχώρηση ενός χώρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (αίθουσα υπογείου), κατ’ αρχάς για τα απογεύματα της Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής από τις 5 έως τις 10 μετά μεσημβρία. Αφού παραχωρηθεί ο χώρος θα οριστούν τα πλαίσια λειτουργίας του και ο κανονισμός που θα το διέπει. 

Το Συμβούλιο της ∆ημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου αφού άκουσε την εισήγηση, μετά από διαλογική συζήτηση, 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Εγκρίνει τη δημιουργία στεκιού νεολαίας και την προώθηση αιτήματος στο ΘΕΣΠΙ (Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού) για την παραχώρηση ενός χώρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (αίθουσα υπογείου).