logo


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διοργάνωση του 2ου πανελλήνιου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο των Αρσακείων- Τοσιτσείων Σχολείων, με τη συμμετοχή έξι, τελικώς, χορωδιών από όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι, όπως τόνισε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ η υπεύθυνη για τη διοργάνωση Ε. Γεωργίου, στόχος είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως θεσμού. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρονται και τα παρακάτω:

Νότες θα ταξιδέψουν με όχημα παιδικές φωνές από μουσικά σύνολα που συναντιούνται στο Διόνυσο. Μικροί πρωταγωνιστές  που δουλεύουν συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ώρα 8 μ.μ.,  στο αμφιθέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.  Μία σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση,  που διοργανώνεται από το Δήμο Διονύσου και τον Ο.Ν.Α.Π. «Ο Θέσπις» και αφορά σε παιδικές χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Στόχος είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως θεσμού που φέρνει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη της χώρας με όλο και περισσότερες συμμετοχές κάθε χρόνο.

Συμμετέχουν οι χορωδίες : Κιβωτoύ του Κόσμου, Νάουσας Ημαθίας (Canto A Tempo), Τυρού Αρκαδίας, Πάρου Κυκλάδων, Εκπαιδευτικού Οργανισμού Θεμιστοκλής και Δήμου Διονύσου (ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ)

Η εκδήλωση τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Στέφανου Καρδιόλακα.

Το πρόγραμμα  για κάθε χορωδία είναι διάρκειας 20 λεπτών.

Ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων στηρίζουν τη διοργάνωση.