logo


Η επιστολή που προσκόμισε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας χθες Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Άνοιξη η Β. Παπαϊωάννου, μέλος της ΔΕΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, συσπείρωσε όλα τα μέλη της Επιτροπής και υιοθετήθηκε ομόφωνα ως απόφασή τους, που με λίγα λόγια λέει: “Δεν έχουμε διακοσμητικό ρόλο”.

Την απόφαση αυτή προσυπογράφουν οι Β. Δαρδαμάνης πρόεδρος και τα μέλη Γ. ΜαγκανιώτηςΕ. Μουλού, Μ. Ματοπούλου, Β. Παπαϊωάννου και Π. Βαλλιάνος.

Σημειώνεται πως ο κ. Δαρδαμάνης στο πρόσφατο πσρελθόν έχει πολλές φορές εκφράσει τις διαμαρτυρίες του σχετικά με το ρόλο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που μέχρι χτες είχε συνεδριάσει μόνο δυο φορές, κι αυτές για να κατανείμει τις πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Τα παραπάνω επεσήμανε και η κ. Παπαϊωάννου, η οποία προσέθεσε ότι από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη των θεμάτων των σχετικών με την παιδεία, που έχουν κατά κόρον απασχολήσει  το Δήμο (σ.σ. 1ο Δημοτικό Κρυονερίου- σχολική στέγη- παραχωρήσεις σχολικών χώρων) φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή δεν θέλει τον ευρύ διάλογο, γι΄αυτό αρνείται να συναινέσει στην πραγματοποίηση θεματικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Ο ουσιαστικός ρόλος μας ως Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας είναι να ελέγχουμε, να βελτιώνουμε, να προωθούμε τα θέματα της παιδείας” υπερθεμάτισε η κ. Μουλού, “αλλιώς ας τα κάνει ο Δήμος μόνος του”.

Η επιστολή, που πλέον αποτελεί απόφαση της ΔΕΠ, και απευθύνεται στο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Β. Κοκμοτό, στις Σχολικές Επιτροπές και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η εξής:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Κύριοι 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας είχαμε επισημάνει στον Πρόεδρο της Επιτροπής την καθυστέρηση της συγκρότησής  της και ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, ρόλο που μέχρι σήμερα δεν είχαμε. 

Ακολούθησε συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τον Δήμαρχο  κο Ζαμάνη, επισημάναμε τα  προβλήματα της Παιδείας (κενά εκπαιδευτικών, παραχώρηση σχολικών χώρων, κτηριακές ανάγκες κ.λπ.) και επαναλάβαμε το ίδιο αίτημα για ουσιαστικό ρόλο της Επιτροπής.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καλεστήκαμε σε δυο μόνο συνεδριάσεις με αποκλειστικό θέμα τον καταμερισμό κονδυλίων στις δύο Σχολικές Επιτροπές.

Τα προβλήματα της Παιδείας οξύνονται, η Δημοτική Αρχή παίρνει αποφάσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, όπως το κτηριακό πρόβλημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, είσοδος 3 ευρώ στους σχολικούς χώρους στα αθλητικά σωματεία, ενώ τα κενά των εκπαιδευτικών στα  σχολεία του Δήμου μας αυξάνονται.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παιδείας για να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας που έχουν προκύψει στο Δήμο μας.

Δεν πρόκειται σαν μέλη της παραπάνω Επιτροπής να δεχτούμε τον διακοσμητικό  ρόλο που μας  προσφέρετε. Θα ενημερώσουμε σχετικά τις Υπηρεσίες και τα σωματεία που εκπροσωπούμε, καθώς και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες .

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ