logo


Ανάμεσα στις προ Ημερησίας Διατάξεως ερωτήσεις- που απευθύνουν συνήθως οι δημοτικές παρατάξεις προς τη Δημοτική Αρχή πριν αρχίσει η κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- ήταν και αυτή της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, προς τον Αντιδήμαρχο Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδια. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκος, απευθυνόμενος στον κ. Λυρούδια, ζήτησε να μάθει τη θέση του αναφορικά με το πρόσφατο θέμα της απαντητικής επιστολής του Αντιδημάρχου προς αιτήματα παιδιών από το Δημοτικό της Ροδόπολης, που αφορούσαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το σχολείο τους. Η εν λόγω απάντηση, υπενθυμίζεται, με τη μορφή που απεστάλη από την Τεχνική  Υπηρεσία, είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για το ύφος της, το οποίο θεωρήθηκε απαξιωτικό, αλαζονικό και ανοίκειο, μια που απευθυνόταν σε μικρά παιδιά. Όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Λυρούδιας τότε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, η εν λόγω απάντηση είχε φύγει από την Τεχνική Υπηρεσία ανυπόγραφη, χωρίς να έχει περάσει από την έγκρισή του και διαφορετική κατά περιεχόμενο.

Χαρακτηρίζοντας την επιστολή “απαράδεκτη” ο κ. Μπιτάκος στη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου, θέλησε να μάθει αν άλλη ήταν τελικά η απάντηση που σκόπευε να στείλει ο κ. Λυρούδιας στους μαθητές, καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο τελευταίος για αποκατάσταση της αλήθειας.

“Είμαι απολύτως υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην Υπηρεσία, της οποίας προϊσταμαι. Για την επιστολή που τελικά εστάλη, ζητώ συγγνώμη γιατί διέλαθε της προσοχής μου ανυπόγραφο έγγραφο- σημείωμα, αντί ολόκληρου του σώματος της επιστολής”, δήλωσε με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος.

Τη λύπη του για το περιστατικό εξέφρασε επιπλέον ο κ. Λυρούδιας με επιστολή του που έχει στείλει προς το Διευθυντή του Δημοτικού της Ροδόπολης, την οποία συνοδεύει η αρχική- πλήρης- απάντηση προς τα αιτήματα των παιδιών.

Η επιστολή των παιδιών με τα αιτήματά τους

  Και η απάντηση Λυρούδια