logo


Βαθαίνει η ρήξη ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους αθλητικούς φορείς της πόλης, όπως  προκύπτει από την κοινή ανακοίνωση των 8 αθλητικών σωματείων του Δήμου, με θέμα τη δωρεάν παραχώρηση των σχολικών χώρων σε φορείς. Στην ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία κατηγορούν το Δήμαρχο Διονύσου ότι προχωρεί σε μονομερείς κινήσεις και αποφάσεις, που ακυρώνουν τη διακήρυξή του για δημιουργικό διάλογο, καθώς και ότι η ασφάλεια των αθλουμένων χρησιμοποιείται από την πλευρά του προσχηματικά:

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

 Μετά την από 9/02/2015 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επανήλθε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της δωρεάν παραχώρησης των σχολικών χώρων σε φορείς του Δήμου μας,  κρατήσαμε την Δέσμευσή σας για προσωπική συνάντηση με τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων. 

Με έκπληξή μας την αμέσως επομένη και χωρίς να έχει οριστεί  η ανωτέρω αναφερόμενη  συνάντηση, προχωρήσατε σε Δελτίο Τύπου για το εν λόγω θέμα με σκοπό όπως αναφέρετε την υποβοήθηση ενός τεκμηριωμένου και δημιουργικού Διαλόγου.

Θα μας επιτρέψετε όμως να  σημειώσουμε πως  στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου,  μεταβιβάζετε εσφαλμένα κατά την άποψή μας   την ευθύνη για το  θέμα που έχει προκύψει στα Αθλητικά Σωματεία,  με αναφορά σε γεγονότα και στοιχεία τα οποία ευθέως αμφισβητούμε. 

Συγκεκριμένα, από την αρχή ανταποκριθήκαμε στο αίτημά σας για διατύπωση κριτηρίων και κανόνων για την παραχώρηση  των σχολικών χώρων –κλειστών  γυμναστηρίων για χρήση από φορείς του Δήμου μας.  Σας προτείναμε μάλιστα και εγγράφως, αντικειμενικά και ελέγξιμα κριτήρια, ώστε τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, επ’ωφελεία της νεολαίας και γενικότερα των δημοτών, χωρίς να αποκλείουν κανένα με βάση κοινωνικά, οικονομικά ή άλλα κριτήρια.

Ουδέποτε οι Σχολικές επιτροπές αποφάσισαν τους όρους της παραχώρησης,  όπως τους εκθέτετε στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, αφού ο ρόλος τους είναι εισηγητικός μόνο, αλλά και ουδέποτε εμείς αποδεχθήκαμε αυτούς τους όρους.

Τονίσαμε τόσο με το από 10-12-2014 έγγραφό μας, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όσο και με τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε , ότι εμμένουμε στη Δωρεάν παραχώρηση των σχολικών –αθλητικών χώρων, ως δημόσιων υποδομών, που έχουμε πληρώσει ως φορολογούμενοι πολίτες. Δηλώσαμε ακόμη, ότι με τη συνεχή παρουσία μας, έχουμε αναλάβει την καθαριότητα και την προστασία από φθορές και ζημιές κατά τη διάρκεια της χρήσης των χώρων από υπαιτιότητά μας, η δε ασφάλιση των αθλουμένων καλύπτεται από τους ασφαλιστικούς τους φορείς και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι για πρώτη φορά κάνετε αναφορά στην πρόθεσή σας να καλύψετε ασφαλιστικά τους αθλούμενους στο Δημοτικό γυμναστήριο, κάτι που μας γεννά την υποψία ότι το θέμα της ασφάλειας,  το χρησιμοποιείτε προσχηματικά, αφού αν το είχατε σαν πραγματική προτεραιότητα κανένας δεν σας εμπόδιζε να το έχετε ήδη τακτοποιήσει από το Φθινόπωρο, για να δείξετε αν μη τι άλλο και το καλό παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση όταν σε ένα Δελτίο Τύπου επιρρίπτετε ευθύνες στον συνομιλητή  προφανώς δεν ενθαρρύνετε τον Δημιουργικό Διάλογο.

Από πλευράς μας αναμένουμε εφόσον το επιθυμείτε τον ορισμό της ανωτέρω αναφερόμενης συνάντησης   στην οποία προσδοκούμε  την θετική στάση σας. 

Επίσης να σημειώσουμε πως  οι θέσεις μας θα πρέπει να λαμβάνονται από μέρους σας  ως θέσεις δημοτών που προσφέρουν στα κοινά και όχι ως αντιπολίτευση ή γνώμη «κάποιων» που μάλιστα συντηρούσαν πελατειακές σχέσεις  όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου. Αυτό τουλάχιστον μας προσβάλλει καθώς όλοι είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.  

Αγ. Στέφανος 13/02/2015

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Α.Γ.Σ  ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ << ΤΟ ΟΙΟΝ >>,    Α.Ο  ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ,     Σ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ (A.B.C) ,    A.O. ΑΝΟΙΞΗΣ,

Α.Σ ΔΡΟΣΙΑΣ << ΝΙΚΗ>>,  Α.Ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ,   Α.Σ. ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ,  Α.Ο ΔΙΟΝΥΣΟΥ