logo


Ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου έκλεισε την πρώτη του χρονιά σαν νομική οντότητα, σαν Σύλλογος και δημοσιεύει απολογισμό δράσης για το 2014 αλλά και προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το 2015:

Τι κάναμε όλη αυτήν την χρονιά που πέρασε;

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν είναι απαραίτητη για να καταλήξουμε στο σήμερα και να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε το αύριο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μια μικρή ομάδα κατοίκων του Κρυονερίου, από την αγάπη  και την ομορφιά της περιοχή που διέμεναν,  αλλά παράλληλα  και  από τις απειλές που δεχόντουσαν για την καταστροφή αυτού του κάλλους,  αποφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα δασοφύλαξης. Αυτή η ομάδα κάθε αντιπυρική περίοδο ξεκινούσε πεζή, να κάνει περιπάτους στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου παρατηρώντας  κάθε τι παράξενο και ύποπτο που κινούνταν στο δάσος. Στις αρχές του 1997 η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει και στο στόλο της  προστέθηκαν ένα μικρό επανδρωμένο όχημα  500 λίτρων καθώς και ένα μεγαλύτερο βυτιοφόρο όχημα από το ΣΕΒΑ. Έκτοτε επιχειρούσαν στις δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Κρυονερίου και του Κτήματος Τατοΐου (πρώην Βασιλικά Κτήματα).

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΠΠΕΚ

Σήμερα, μετά από σχεδόν είκοσι  περίπου χρόνια, το Σωματείο  Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών  Κρυονερίου (όπως ονομάστηκε με  τη νομική του προσωπικότητα) αποτελεί την συνέχεια της ανωτέρω  ομάδας και  αριθμεί πλέον περισσότερα από 60 μέλη, από τα οποία περίπου 50 είναι μάχιμοι επιχειρησιακοί εθελοντές. Λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που τηρείται από τα μέλη του και έχει σαν στόχο την σωστή επιχειρησιακή παρουσία του ΣΠΠΕΚ στον τομέα ευθύνης του και στα συμβάντα στα οποία ζητείται η συνδρομή του, με στόχο την προστασία των ίδιων των εθελοντών αλλά και του περιβάλλοντος και των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους, τις οποίες καλούμαστε να προστατεύσουμε.

Η ομάδα μας χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητα, την συλλογικότητα, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω του εθελοντισμού και τον αλληλοσεβασμό χωρίς να στερείται ταυτόχρονα επιχειρησιακής λειτουργικότητας και απόλυτης πειθαρχίας όπου κληθεί να προσφέρει και να συνδράμει. Πάνω από όλα για μας είναι η διαφύλαξη και η διατήρηση του φυσικού μας πλούτου, η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους και κυρίως η διαφύλαξη του πρασίνου της περιοχής μας και κατά συνέπεια του οξυγόνου μας και της ζωής μας, με απόλυτη πειθαρχία στις εντολές και στους κανονισμούς λειτουργίας που θεσπίζει και εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Από τα μέλη του σήμερα τρεις είναι εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό και άλλοι τρεις μόλις αποφοίτησαν από το 4ο σχολείο εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και θα ενταχθούν στο μάχιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ο Σύλλογός μας απέκτησε νομική προσωπικότητα από τα τέλη του έτους 2013 και από την άνοιξη του έτους 2014 απέκτησε χωρίς καμία χρονοτριβή μητρώο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συμμετέχουμε στο Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, σαν τακτικά μέλη. 

Έχουμε αναπτύξει πολύ καλές και ουσιαστικές σχέσεις και επαφές με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και με τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, με αποτέλεσμα να μας παραχωρηθεί με τη μορφή δωρεάς ένα πυροσβεστικό όχημα μάρκας UMINOG (το ΚΡΥΟΝΕΡΙ 2) που  πολύ σύντομα θα ενταχθεί στο επιχειρησιακό μας δυναμικό. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Το Σωματείο  Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Διονύσου  επιχειρεί  με πέντε (5)  και από φέτος με επτά πυροσβεστικά οχήματα και συνδράμει αποφασιστικά στην φύλαξη της περιοχής του Κρυονερίου και των πρώην Βασιλικών Κτημάτων Τατοΐου.

Συνδράμει  αποφασιστικά στην πρόληψη και στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου Διονύσου και του Δήμου Ωρωπού και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και στην περιοχή ελέγχου και αρμοδιότητας του ΣΠΑΠ, όπου κλήθηκε κάτω από τις διαταγές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι βάρδιες των εθελοντών του Σ.Π.Π.Ε.Κ ξεκινούν καθημερινά στις 10.00 π.μ. και ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ κατά τον υπόλοιπο χρόνο οι βάρδιες ξεκινούν καθημερινά στις 18.00 και ολοκληρώνονται στις 21.00.

Όταν υπάρχει στάδιο κόκκινου συναγερμού (στάδιο 4) ή αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα με βάση τις διαταγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος, βάρδιες εκτελούνται σε 24ωρη βάση ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι σε επιφυλακή περισσότερα από δύο (2) οχήματα, ειδικότερα όταν ένα όχημα έχει αναχωρήσει σε κατάσβεση πυρκαγιάς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Σωματείο μας τον τελευταίο χρόνο έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές δράσεις. Μερικές απ’ αυτές είναι:

1- Καθαρισμός στο Κτήμα Τατοϊου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου και το Σύλλογο Φίλων Τατοϊου (δύο φορές).

2- Συμμετοχή με τη μορφή διαχείρισης στον ποδηλατικό και στους δύο δρομικούς  αγώνες  που έγιναν στην περιοχή μας από την PERLI ZOUMI.

3 Συμμετοχή στη δράση του ΣΚΑΙ στο κτήμα του Τατοϊου.

4 Κοπή δέντρων στο Κτήμα Τατοϊου.

5– Μηχανογράφηση Μπλοκ Σποτ.

6- Εκπαίδευση των Μαθητών καλοκαιρινών camp.

7– Συμμετοχή στις Εθνικές Εορτές.

8– Συμμετοχή σε αποχιονισμούς.

9– Συμμετοχή στις δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ.

10– Συμμετοχή μας σε πάνω από πενήντα συμβάντα μετά από εντολή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος ένα από τα μεγάλα σχέδια και δράσεις που έχει αναλάβει ο Σ.Π.Π.Ε.Κ με δική του πρωτοβουλία και έχει σχεδόν ολοκληρώσει είναι ο  χάρτης επιχείρησης και διαφυγής.

Ο χάρτης αυτός, ο οποίος αποτελείται από εννέα (9) επιμέρους μικρότερους επιχειρησιακούς χάρτες,  χαρτογραφεί  με κάθε λεπτομέρεια την ζώνη ευθύνης του Σ.Π.Π.Ε.Κ έχοντας έναν διπλό ρόλο:

α) επιχείρηση και διαφυγή του χρήστη του (του χάρτη)  από το σημείο του συμβάντος μέσα στο δάσος

β) καθοδήγηση από τον επικεφαλής από τον ΣΠΠΕΚ  μέσω ασυρμάτου προς το πλήρωμα Όλοι οι δρόμοι της ζώνης ευθύνης μας έχουν χωριστεί σε χρώματα ανάλογα με την προσβασιμότητα των οχημάτων. Γνωρίζουμε ποια οχήματα μπορούν να διέλθουν από ποιο σημείο, πού θα σταματήσουν για επιχείρηση χωρίς να ενοχλούν την διέλευση άλλων οχημάτων, πόση απόσταση πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια στο σημείο του συμβάντος αλλά και να  επιστρέψουν στην βάση τους. Στον χάρτη έχουν καταμετρηθεί και τοποθετηθεί 490 διασταυρώσεις, 39 ενεργοί κρουνοί πλήρωσης, 18 πύλες εισόδου και εξόδου,  δεξαμενές ελικοπτέρων, πυροφυλάκια, θέσεις πυροσβεστικών οχημάτων,  πλαστικές δεξαμενές, υδραγωγεία και πολλά άλλα σημεία που βοηθούν τον προσανατολισμό του πληρώματος μέσα στο δάσος κατά την κρίσιμη στιγμή του συμβάντος.

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και προσπαθούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με το Δασαρχείο, με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοϊου, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την ολοκλήρωση του έργου αυτού και την εκτύπωση και διανομή των χαρτών αυτών στο Πυροσβεστικό Σώμα και στα Εθελοντικά Κλιμάκια της περιοχής μας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ- ΟΧΗΜΑΤΑ

Τα οχήματα με τα οποία επιχειρούσε μέχρι  σήμερα ο ΣΠΠΕΚ είναι πέντε και ειδικότερα:

pastedGraphic.png

Τα οχήματα αυτά, με κύριο όχημα προσβολής και κατάσβεσης το ΚΡΥΟΝΕΡΙ 3 και βοηθητικό το Κρυονέρι 5, επιχείρησαν σε όλα τα συμβάντα στην περιοχή ευθύνης μας και στην ευρύτερη περιοχή κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και αποσπάσαμε μέχρι και γραπτές ευχαριστίες και εύφημη μνεία από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων για την συνδρομή μας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή ευθύνης της.

Σε όλα τα συμβάντα μικρά ή πιο σοβαρότερα, οι εθελοντές του Σ.Π.Π.Ε.Κ και τα οχήματά μας είναι παρόντα και επιχειρούν κάτω από τις διαταγές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η ευσυνειδησία μας, η παρουσία μας και η γενικότερη εικόνα μας, μας έκαναν γνωστούς και μας αναδεικνύουν καθημερινά στα μάτια τόσο των Υπηρεσιακών Παραγόντων όσο και των συμπολιτών μας. Αποτέλεσμα είναι πλέον ότι :

-Έχουν ήδη προστεθεί στον στόλο μας δύο ακόμη επιχειρησιακά οχήματα και ειδικότερα:

Α) ένα όχημα τύπο UNIMOG χωρητικότητας 1.500 λίτρων το οποίο μας παραχωρήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα τον Σεπτέμβριο και  μετά την ανακατασκευή του από την προσωπική δουλειά των εθελοντών μας θα είναι επιχειρησιακά ενεργό στην νέα αντιπυρική περίοδο.

Β) ένα υδροφόρο όχημα τύπο ΜΑΝ χωρητικότητας 10.000 λίτρων που μας δώρισε ο ΣΕΒΑ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βορειοανατολικής Αττικής) που και αυτό θα ενταχθεί στη ενεργό δράση στη νέα αντιπυρική περίοδο.

Επίσης έχουμε αποκτήσει πολύ  καλές επαφές τόσο με την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής όσο και με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Πάνω σ’ αυτό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι από την πρώτη επαφή με τους ανωτέρω όσο και από την επαφή με το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αυτό που ακούσαμε  και από τις  τρεις αυτές Υπηρεσίες ήταν ότι: ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΞΈΡΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ»   και πλέον σε συνεργασία μαζί τους αντιμετωπίζουμε και συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο οικονομικός απολογισμός για την χρονιά που πέρασε είναι στην διάθεση όλων. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι σ’ αυτή την ομάδα όλα είναι καθαρά, και  ανακοινώσιμα. Τίποτα  δεν παραμένει  κρυφό.  Για το συμβούλιο που τώρα διοικεί, υπάρχει μια συμφωνία και ένα στοίχημα. Η συμφωνία ήταν και είναι ότι,  για όλα τα θέματα  θα ενημερώνονται όλα τα μέλη της ομάδας στις γενικές συνελεύσεις, και το στοίχημα ότι, από κανέναν είτε αυτός είναι  μέλος είτε απλός πολίτης   δεν θα κατηγορηθούμε για οιαδήποτε  οικονομική ή άλλη ατασθαλία. Πιστεύουμε ότι μέχρι τώρα τα έχουμε πετύχει και τα δύο  στο έπακρο.  Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα υπάρξει  και σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν γιατί είμαστε καθαροί και είμαστε εθελοντές. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε γιατί μας αρέσει και γιατί «το γουστάρουμε» και πολλές φορές τσοντάρουμε οικονομικά  εμείς οι ίδιοι για πολλά από τα υλικά που χρειάζεται το κλιμάκιο.  Αυτό που κάνουμε όλοι μας δεν είναι η δουλειά μας, είναι η τρέλα μας, είναι το αποκούμπι, είναι η προσφορά μας στον πολίτη και στην πόλη μας.  Αυτό δεν πληρώνεται ούτε θα πληρωθεί ποτέ από κανέναν.  Και το παραμικρό ΕΥΡΩ από οιαδήποτε προσφορά  πηγαίνει στο Ταμείο μας.

Ο ρόλος μας όμως δεν περιορίζεται μόνο στην αντιπυρική περίοδο. Έχουμε και άλλες υποχρεώσεις σαν Σωματείο Πολιτικής Προστασίας. Τις αναφέρει αναλυτικά στους σκοπούς του το Καταστατικό μας.

Λέει το καταστατικό μας: «Προορισμός και αποστολή του μέλους είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής των πολιτών ως και της περιουσίας αυτών και του κράτους κατά των φυσικών και τεχνιτών κινδύνων». Λέει ακόμα: «Η ασφάλεια και προστασία της ζωής των πολιτών, της περιουσίας αυτών και του κράτους κατά των κινδύνων πυρός, πλημμυρών, χιονοπτώσεων και λοιπών θεομηνιών καθώς και κάθε κινδύνου υπονόμευσης αυτών. Η παροχή πρώτων βοηθειών επί ατυχημάτων και ξαφνικών ασθενειών καθώς και η διακομιδή ασθενών και τραυματιών σε ιατρικές μονάδες υπό περιβάλλον αντίξοων καιρικών συνθηκών, όπου η κρατική επέμβαση αδυνατεί ή καθυστερεί. Β) Η τόνωση της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών. Γ) Η συνεχής εκπαίδευση των μελών του Σωματείου με οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα πυροσβεστικά καθήκοντα και ειδικότερα σε ειδικές αποστολές σχετικού επιχειρησιακού τομέα, η επιμόρφωση των μελών του και της κοινωνίας γενικότερα επί θεμάτων εθνικού, ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου. Δ) Η άσκηση του σώματος και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, φιλίας και συναδέλφωσης όλων των μελών του Σωματείου καθώς και της τοπικής κοινωνίας.»

Τι πρέπει λοιπόν να έχουμε στο βάθος του μυαλού μας; Ότι ναι μεν είμαστε εθελοντές αλλά έχουμε στην ουσία «ορκιστεί», έχουμε «ταχθεί» εθελοντικά στην υπηρεσία του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας, την οποία οφείλουμε να προστατεύουμε και να την προετοιμάζουμε για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης.

Για τον λόγο αυτό, εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Συλλόγου, όπως έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και ζητούμε να επικυρωθεί από την Γενική Συνέλευση.

Οι δράσεις συνάδουν με τους σκοπούς του Σωματείου  και αποσκοπούν τόσο στην προστασία και διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και του κτήματος Τατοΐου αλλά,  και ταυτόχρονα αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού.

Η συνεργασία με άλλους φορείς του Κρυονερίου ή άλλους συλλόγους εθελοντών του Δήμου μας αλλά και ομόρων Δήμων κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία.

Οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι ενδεικτικές καθώς ενδέχεται για λόγους αδυναμίας, οργάνωσης ή ανωτέρας βίας να τροποποιηθούν στην συνέχεια.

Οι προτεινόμενες δράσεις είναι οι εξής:

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

-Καθαρισμός Εκτάσεως γύρω από τον Ιερό Ναό και σε άλλα σημεία του Κρυονερίου που θα μας υποδειχθούν από την Τοπική Κοινότητα για την προετοιμασία των εκδηλώσεων για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

-Ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής για θέματα πυρασφάλειας, και χρήση πυροσβεστήρων από εθελοντές πυροσβέστες μέλη του Σ.Π.Π.Ε.Κ

-Ενημέρωση Πολιτών και των σχολείων  για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας για θέματα σεισμών από τον ΟΑΣΠ.

-Δενδροφύτευση σε περιοχή γύρω από το Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου σε συνεργασία με άλλους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

-Εκπαίδευση των  Εθελοντών μελών του Σωματείου μας με  όλα τα οχήματα σε πρόληψη πυρκαγιών- προσομοίωση δασοπυρόσβεσης.

-Εκπαίδευση πολιτών σε βασικά ζητήματα πολιτικής προστασίας, δενδροφύτευση σε συνεργασία με άλλους φορείς του Δήμου Διονύσου.

ΜΑΪΟΣ 2015

-Εκπαίδευση Εθελοντών νέων μελών του Συλλόγου στα θέματα πρόληψης  πυρκαγιών, προσομοιώσεις δασοπυρόσβεσης, χειρισμού οχημάτων, αντλιών  οχημάτων, εξοπλισμού, επικοινωνιών.

-Εκπαίδευση πολιτών από τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Σ.Π.Π.Ε.Κ για θέματα πυρκαγιών και πρόληψης.

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

-Συνεχής εκπαίδευση μελών σε τομείς Πολιτικής πΠροστασίας, σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμο Διονύσου. Συνεχής καθαρισμός και έλεγχος περιοχών ευθύνης μας,

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

-Κοινή εκπαίδευση με εθελοντές ομόρων Συλλόγων και ομόρων Δήμων, συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντισμού, και κοινωνικής προσφοράς με βάση τις προτεραιότητες και σε συνδυασμό με τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

-Εκπαίδευση μελών και πολιτών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από μέλη των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ή από άλλους εθελοντές που έχουν αποκτήσει την σχετική πιστοποίησης και βεβαίωση φοίτησης

-Ενημέρωση, εκπαίδευση πολιτών από εθελοντές για πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και για παροχή πρώτων βοηθειών.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

-Εκπαίδευση νέων και παλαιών μελών από το Πυροσβεστικό Σώμα και από άλλους Συλλόγους Πολιτικής Προστασίας για θέματα αστικών πυρκαγιών, σεισμών, διασώσεως, διαχείριση ακραίων καταστάσεων κρίσης.

Για την επίτευξη των παραπάνω δράσεων, ο προγραμματισμός των οποίων είναι ενδεικτικός, αφού μπορεί να προστεθούν νέες ή να τροποποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες, είναι αναγκαία  τόσο η βοήθεια και συμμετοχή απ’ όλα τα μέλη της ομάδας  μας  όσο και η   συνεργασία με όμορους Συλλόγους εθελοντών αλλά και με τον Δήμο Διονύσου, ώστε να υιοθετηθεί μια κοινή εκστρατεία προσέλκυσης εθελοντών που να ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον χρόνο τους και να υπηρετήσουν την ιδέα του εθελοντισμού από οποιαδήποτε θέση μπορούν να το κάνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Στόχος μας είναι η συνεχής ενημέρωση τόσο των μελών μας όσο και των πολιτών  σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία και στην ιδέα της κοινωνικής προσφοράς με στόχο να προσελκύσουμε νέα μέλη και να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας μέσα στα πλαίσια του σκοπού μας, αφού είμαστε ένα νεοσύστατο σωματείο που όμως λειτουργούμε μέσα στην περιφέρεια του Δήμου, όπως αναφέραμε στην αρχή,  από το έτος 1997.

Έχοντας στο νου μας όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι απ τη μια όλοι πρέπει   να νιώθουμε υπερήφανοι γι’ αυτήν την ομάδα και απ’ την άλλη υπεύθυνοι  και σοβαροί  για όλα αυτά που έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε ο καθένας από τη δική του πλευρά και θέση.

Σας Ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας.