logo


Την πίτα του Δήμου έκοψε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης στο κατάμεστο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου παρουσία αιρετών, δημοτών και των εργαζόμενων του Δήμου, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την αντιμετώπιση των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων και έκανε έναν συνολικό συνοπτικό απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής για τους 5 μήνες που έχει αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Αναφέρθηκε στα σημαντικά θέματα που έχουν λυθεί και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του  και τους υπάλληλους του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών.

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε στις αρχές με τις οποίες πορεύεται η Δημοτική Αρχή για να κάνει πράξη όλα όσα έχει δεσμευτεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “με χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, πλήρη διαφάνεια, σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια θα δημιουργηθεί ο δήμος που μας αξίζει και η πόλη που ονειρευόμαστε”.  Η ομιλία του δημάρχου είχε ως εξής:

«Αγαπητοί εργαζόμενοι, αγαπητοί δημότες, φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και τη μεγάλη συμμετοχή σας στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά και να έχετε υγεία και δύναμη και μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, τόσο εσείς που είστε σήμερα εδώ, όσο και όλοι οι συμπολίτες μας.

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους στο δήμο και ειδικότερα αυτούς στην Πολιτική Προστασία -αλλά και τους εθελοντές- για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών, έκτακτων καιρικών φαινομένων. Σε διάστημα 40 ημερών είχαμε τρεις ισχυρές χιονοπτώσεις καθώς και πτώση περισσότερων από 150 πεύκων λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Ως νέα Δημοτική Αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου από την 1 Σεπτεμβρίου έχουμε δώσει ήδη ένα ξεχωριστό στίγμα, αλλά δεν θα πω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που θα θέλαμε. Κάθε νέα Δημοτική Αρχή χρειάζεται ένα ικανό διάστημα για  να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση: Τα προβλήματα, τα έργα, την οικονομική κατάσταση, τις κοινωνικές δομές.

 Όμως έχουμε έρθει για να δουλέψουμε σκληρά και με πνεύμα συνεργασίας, με κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη.

Έχουμε έρθει για να προσφέρουμε στους δημότες την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών.

Έχουμε έρθει με ένα βαθύ πιστεύω ότι θα πάμε την πόλη πολλά βήματα μπροστά σε όλους τους τομείς.

Γιατί η εντολή των πολιτών ήταν και είναι ξεκάθαρη. 

Χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, πλήρης διαφάνεια, ουσιαστική λογοδοσία.

Kαι θα τη σεβαστούμε απόλυτα.

Ήδη τους 5 μήνες που πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων μας,  το έργο στο Δήμο μας  είναι πολύπλευρο. Και αναφέρω χαρακτηριστικά:

● Ενοποιήθηκαν τα δημοτικά τέλη επί το δικαιότερο.  

● Έγινε και συνεχίζει να γίνεται μια τεράστια δουλειά ανεύρεσης άγνωστης φορολογητέας ύλης για το Δήμο με εντυπωσιακά αποτελέσματα και η οποία ήδη αποδίδει μεγάλα επιπλέον έσοδα για το Δήμο.

● Με οργάνωση και μεθοδικό έλεγχο έχει  γίνει τεράστια εξοικονόμηση στα καύσιμα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 εξοικονομήσαμε 10.000 lt καυσίμων που μεταφράζεται σε 120-130.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

● Δημιουργήθηκε νέος τρόπος πληρωμής των λογαριασμών του  νερού σε όλες τις Τράπεζες για τους δημότες.

● Ο Δήμος έχει ήδη συμμετάσχει σε σχήματα για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ενέργεια (όσες προτάσεις έγιναν το 5μηνο δεν έγιναν σε 5 χρόνια). Στο προσεχές εξάμηνο θα υποβληθούν ακόμα περισσότερες.

●  Έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση σειρά μελετών με μεγαλύτερες αυτές των αντιπλημμυρικών στη Λεωφόρο Σταμάτας και στο «ΒΡΥΣΑΚΙ» στον Άγιο Στέφανο, των διαφόρων σχολικών  κτιρίων του Δήμου καθώς και της αναβάθμισης των παιδικών χαρών.

● Υπάρχει ήδη σταθερή λειτουργία των υπαρχουσών Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό παντοπωλείο,  Ψυχολογική Υποστήριξη, Βοήθεια στο σπίτι κ.ά.) και δρομολογείται η βελτίωσή τους και η επέκτασή τους. Αναφέρω εδώ ότι ήδη λειτουργεί το Κοινωνικό Σπουδαστήριο με συμμετοχή περίπου 50 παιδιών.

Ακόμη:

● Παραλάβαμε ένα στόλο οχημάτων σε απίστευτα κακή κατάσταση και μπορούμε τώρα – έπειτα από υπερπροσπάθεια –  να πούμε ότι είναι σε ανεκτό επίπεδο, ενώ τον βελτιώνουμε διαρκώς. Έχουμε  ήδη προγραμματίσει  εντός του 2015 μια μεγάλη επένδυση σε εξοπλισμό πρώτης προτεραιότητας, όπως μεγάλος κλαδοφάγος,  καλαθοφόρο όχημα, ανατρεπόμενο φορτηγό κ.ά.

● Ξεκίνησε το έργο της αποχέτευσης στον Διόνυσο και αναμένονται άλλα δύο νέα μέτωπα σε Άγιο Στέφανο και Κρυονέρι.

●  Επίκειται ο νέος  Ενιαίος Κανονισμός Κοιμητηρίου.

● Έχει υποβληθεί σειρά προτάσεων για τα οικιστικά θέματα της περιοχής.

● Βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για την αδειοδότηση των 6 ποδοσφαιρικών γηπέδων του Δήμου μας και ακολουθεί και δεύτερη πολύ σύντομα.

● Έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα:

● Εκπονείται το πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου.

● Δρομολογείται εντός του 2015 η αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Δήμου.

● Ιδρύεται η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου.

●  Γίνεται τεράστιας σημασίας δουλειά για τη συνολική αναδιάταξη των υπηρεσιών του Δήμου.   

●  Δρομολογείται σύντομα,  αναδιάρθρωση όλης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση.

Και θα συνεχίσουμε με πολύ περισσότερα…

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου Δημοτικούς  και Τοπικούς Συμβούλους γιατί όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκαν  μέρα-νύχτα, με πάθος και μεράκι προκειμένου να λύσουμε με επιτυχία τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.

Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο, που είναι η κινητήριος δύναμη όλης μας της προσπάθειας, η ψυχή της πόλης μας. Αναγνωρίζω την προσπάθειά τους αλλά ταυτόχρονα τους προτρέπω να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε με την πολύτιμη βοήθειά τους να είναι ουσιαστικοί συμμέτοχοι στο κοινωνικό αποτέλεσμα. 

Για να προοδεύσει ένας Δήμος πρέπει όλοι μαζί, χωρίς σκοπιμότητες, με συλλογική προσπάθεια να έχουμε κοινούς στόχους, όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο μας.

Εμείς ως νέα δημοτική αρχή είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον πολίτη με λίγα λόγια και πολλά έργα.

Είμαστε εδώ για να λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια, σεβόμενοι το κάθε ευρώ του δημότη.

Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το δήμο που μας αξίζει, την πόλη που ονειρευόμαστε.

Αυτή είναι η πίστη μας, αυτή είναι η γραμμή μας, αυτές είναι οι αρχές μας.

Προχωράμε με συνέπεια πάνω σ’ αυτές τις αρχές.

Να είστε όλοι καλά. Να έχετε Υγεία και Δύναμη. Εύχομαι το 2015 να είναι πολύ καλύτερο από το 2014.

Σας ευχαριστώ θερμά. 

Καλή χρονιά.»

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος, οι Αντιδήμαρχοι Στ. Μαγγίνα, Β. Ρηγοπούλου, Β. Κοκμοτός, Ευ. Λυρούδιας, Αν. Μπάσης και Η. Υφαντής, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ.  Στάικος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Δαρδαμάνης, Θ. Κρητικός, Π. Ταουξή, Α. Πέππα, Π. Τσούκας, Ελ. Καγιαλή, Σ. Ντούντα και Π. Χρονόπουλος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου Μ. Κασαπάκης, Δροσιάς Χρ. Ποτίδης και Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης και η Τοπική  Σύμβουλος  Άνοιξης Μ. Πολίτη.