logo


Ξεκίνησε χθες Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο Χολαργό, το διεθνές συνέδριο που οργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με θέμα “Η βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική” και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.

Στο Συνέδριο, όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την ολοκληρωμένη  διαχείριση των απορριμμάτων, θα τοποθετηθούν καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, τεχνοκράτες αλλά και πολλοί εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεγάλο μέρος του συνεδρίου αφορά στην παρουσίαση της πολύπλευρης διεθνούς εμπειρίας με παρεμβάσεις από χώρες, δήμους και κοινότητες από το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Αυστρία καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.

Τις εργασίες της 1ης ημέρας του Συνεδρίου παρακολούθησαν από πλευράς Δήμου Διονύσου ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου οι κύριοι Ζαμάνης και Υφαντής  συζήτησαν  και αντάλλαξαν απόψεις με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου και την καθηγήτρια του ΕΜΠ Μ. Λοϊζίδου, η οποία ως υπεύθυνη μονάδας περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας, στην εισήγησή της «Νέες τάσεις της Ευρώπης στη διαχείριση των απορριμμάτων» αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Διονύσου καθώς και στην Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με το ΕΜΠ.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Δήμος μας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα “LIFE  Περιβάλλον και Αποδοτικότητα” διαχείρισης οικιακών αποβλήτων, ενώ για το σχεδιασμό του Δήμου σ’ αυτόν τον τομέα ο κ. Υφαντής είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στη θεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήδη από το Δεκέμβριο.