logo


Δέκα Σύλλογοι Γονέων από ισάριθμα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εκπτωτικής Κάρτας Γονέα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία των σχολείων της Άνοιξης  το 2013. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Δροσιάς γίνεται ο 10ος Σύλλογος που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, ανεβάζοντας τις οικογένειες που ωφελούνται σε επτακόσιες:

Αγαπητοί γονείς – μέλη,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το «Πρόγραμμα εκπτωτικής κάρτας γονέα», το οποίο αποτελεί μία προσπάθεια συλλόγων γονέων του Δήμου μας να βοηθήσουν σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Ήδη στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν οι Σύλλογοι γονέων των κάτωθι σχολείων: 1ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης, Δημοτικού Άνοιξης, Γυμνασίου Άνοιξης, Λυκείου Άνοιξης, Δημοτικού Ροδόπολης, 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, 2ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, Δημοτικού Σταμάτας, 2ου Δημοτικού Κρυονερίου. Ο Σύλλογος γονέων Λυκείου Δροσιάς αποφάσισε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, μια και αυτό δεν συνεπάγεται καμία επιβάρυνση για τα μέλη του, αντιθέτως αποτελεί μία ανακούφιση στο σημερινό δύσκολο οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό. Ήδη, μετά τη συμμετοχή όλων των ανωτέρω συλλόγων στο φετινό πρόγραμμα, οι ωφελούμενες οικογένειες μαθητών θα ξεπεράσουν τις 700 σε όλο το Δήμο μας!
Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη λειτουργήσει επί δύο χρόνια από τους συλλόγους γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου Άνοιξης με μεγάλη επιτυχία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (γονείς, καταστήματα, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες) τόσο του Δήμου μας όσο και με μεγάλες εταιρείες (Όμιλος Υγεία), και η φετινή διεύρυνσή του με άλλους οκτώ συλλόγους γονέων αποτελεί εχέγγυο για την αποτελεσματικότερη και επιτυχέστερη λειτουργία του προγράμματος!
Το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: Υπάρχει ένα δίκτυο καταστημάτων, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν ήδη συμβληθεί – και διαρκώς συμβάλλονται – με τους δέκα συλλόγους γονέων του προγράμματος, φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα «Εκπτωτική κάρτα γονέα» και παρέχουν εκπτώσεις στην αγορά των προϊόντων τους ή την παροχή των υπηρεσιών τους για τον κάτοχο της εκπτωτικής κάρτας. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Όμιλος «Υγεία» με μία δωρεάν προσφορά του στον κάτοχο της εκπτωτικής κάρτας.
Την εκπτωτική κάρτα προμηθεύει στα μέλη του ο σύλλογος γονέων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή άλλη δέσμευση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο να έχει καταβληθεί στο σύλλογο η ετήσια συνδρομή του γονέα στο σύλλογο, η οποία στο σύλλογό μας ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ. Ήδη όλοι οι γονείς – μέλη, που έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους, θα παραλάβουν την εκπτωτική κάρτα, καθώς και κατάλογο των καταστημάτων, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η εκπτωτική κάρτα είναι ονομαστική και εκδίδεται και για τη μητέρα και για τον πατέρα κάθε μαθητή.
Όσοι λοιπόν γονείς δεν έχετε καταβάλει τη συνδρομή μας των 10 ευρώ για την τρέχουσα σχολική χρονιά και θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα και να γίνετε δικαιούχοι της εκπτωτικής κάρτας, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα κάτωθι μέλη του συλλόγου μας: Λαμπρινή Μήλα – Ελευθεριάδη, Πρόεδρο (τηλ. 6980164687 και 6934124766) και Βαρβάρα Κλήμη – Παππά, Ταμία (τηλ. 6945261240).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας και υποσχόμαστε να προσπαθούμε πάντα για την στήριξη του σχολείου μας, των μαθητών και των οικογενειών τους.
Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Λυκείου Δροσιάς
Η Πρόεδρος
Λαμπρινή Μήλα – Ελευθεριάδη