logo


Ικανοποιημένοι δηλώνουν τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τ. Μπάσης όσο και ο συνάδελφός του εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στο ίδιο αντικείμενο Π. Τσούκας, από την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου σήμερα και ζητούν την υπομονή και την κατανόηση των κατοίκων για όποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα, σε επικοινωνία της Οδού Διονύσου με τον Αντιδήμαρχο, ο κ. Μπάσης τόνισε πως τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν σήμερα στους δρόμους κατά τις  5.30 το πρωί, καθάρισαν όλους τους κεντρικούς δρόμους και εν συνεχεία μπήκαν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Το ίδιο επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, μια που οι χιονοπτώσεις έρχονταν σφοδρές και κατά κύματα. “Και το Κρυονέρι, και η Αγία Παρασκευή στον Άγ. Στέφανο, και η Σταμάτα και ο Διόνυσος- εκτός ίσως από κάποιους δρόμους στην Αναγέννηση- όλες οι περιοχές ήταν καθαρές. Το πρωί πρόβλημα παρουσιάστηκε στη Λ. Διονύσου αλλά μόλις ειδοποιήσαμε την Περιφέρεια, έστειλαν δυο εκχιονιστικά για το κομμάτι από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η κυκλοφορία γρήγορα αποκαταστάθηκε”

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι από τώρα και μετά, ο κ. Τσούκας απαντά πως όλα τα συνεργεία είναι σε επιφυλακή και θα κινηθούν ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού: “Χτες περιμέναμε τα χιόνια, σήμερα μας ήρθαν. Τα πήγαμε όμως καλά. Σήμερα το βράδυ, αν δούμε πως έρχεται ξαστεριά, θα βγούμε κατά τις 8-9 το βράδυ για να ρίξουμε αλάτι. Διαφορετικά αύριο τα ξημερώματα οι αλατιέρες θα ξεκινήσουν όπως και σήμερα κατά τις 5.30”.

Στην επισήμανσή μας ότι παρά τις προσπάθειες των συνεργείων, υπάρχουν αρκετά παράπονα από κατοίκους- και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές της πόλης- απαντούν και οι δυο πως δεδομένου του μεγέθους αλλά και των φάσεων της κακοκαιρίας, η ανταπόκριση των Υπηρεσιών, που βάδισαν βάσει του σχετικού σχεδιασμού , ήταν παραπάνω από ικανοποιητική.