logo


Από τρεις πλευρές ήρθε στη χθεσινή (9/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ανάγκη για ενίσχυση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Αγ. Στεφάνου, με στόχο την ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη μας. Τόσο η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και η Ένωση Γονέων Διονύσου με αίτημα που δημοσιεύεται παρακάτω, αλλά και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Παράρτημα Διονύσου) έχοντας εξασφαλίσει 800 υπογραφές ωφελούμενων, ζήτησαν από το Δήμο συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε το ΠΕΔΥ να αναβαθμισθεί και να επανδρωθεί με ειδικότητες που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των πολιτών:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου μετά από την συνάντηση που είχαμε για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου με τη Δ/ντρια, Ελ. Θανασιά σας ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες όπως το ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου επανδρωθεί με τις παρακάτω ειδικότητες ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση και αυτονομία του, για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση  μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και όλων των Δημοτών.  

Υπάρχει άμεση ανάγκη για κάλυψη: 

1. Γενικών ιατρών ή Παθολόγων για κλινική εξέταση και συνταγογράφηση χρόνιων πασχόντων (διαβητικών, υπερλιπιδαιμικών κ.λπ.). Τώρα υπάρχει μόνο μία, η Δ/ντρια του ΠΕΔΥ.

2. Γυναικολόγος και μαία για γυναικολογική εξέταση, τεστ- παπ, προγεννητικό έλεγχο και συνταγογράφηση εξετάσεων (μαστογραφίας, οστεοπόρωσης κ.λπ.) και φαρμάκων.

3.  Καρδιολόγος, για κλινική εξέταση, συνταγογράφηση χρόνιων πασχόντων, γνωματεύσεις, καρδιογραφήματα.

4.  Ω.Ρ.Λ. (Ωτορινολαρυγγολόγος)

5.  Χειρουργός (τραύματα, αλλαγές, κ.λπ.)

6. Δερματολόγος (αφροδίσια, εξανθήματα,  ανάγκη για πιστοποιητικά για συμμετοχή σε γυμναστήρια ή κολυμβητήρια)

7. Εργαστήριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Οι εξετάσεις να  πραγματοποιούνται άμεσα στο χώρο του ΠΕΔΥ. Ζητάμε εργαστήριο με ανάλογο  υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, που να περιλαμβάνει Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Βιοχημικό εργαστήριο, με  αντίστοιχους αναλυτές και αντιδραστήρια για την πραγματοποίηση των αντίστοιχων εξετάσεων.  Απαραίτητη   προϋπόθεση η παρουσία Βιοπαθολόγου (Μικροβιολόγου) και των βοηθών του, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων ( βοηθοί μικροβιολόγου). 

ΟΧΙ μόνο στις αιμοληψίες και στην αποστολή των δειγμάτων σε άλλο εργαστήριο. 

8. Θεωρούμε απαραίτητη την  παρουσία υπερήχου και ακτινολογικού μηχανήματος με ειδικευμένο ακτινολόγο. 

9. Απαραίτητη η πρόσληψη περισσοτέρων  νοσηλευτών, επισκεπτριών υγείας και παραϊατρικού προσωπικού ικανού αριθμού  για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

10. και της  γραμματείας. 

Στόχος και πρωταρχικός σχεδιασμός η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΕΔΥ) Αγίου Στεφάνου, αστικού τύπου, με την προοπτική λειτουργίας πρωί και απόγευμα.