logo


Όλοι μπορούν να οδηγήσουν σε φυσικό έδαφος, αφού ακολουθήσουν τις βασικές αρχές και κοινή λογική. Τι γίνεται όμως στο χιονισμένο οδόστρωμα;

Ποιες είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια; Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικά σας όρια, σαν οδηγός, σε δεύτερο επίπεδο τα όρια του αυτοκινήτου σας και πολύ περισσότερο από όλα τους υπόλοιπους οδηγούς των δρόμων που θα συναντήσετε μπροστά σας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας!

Μπορεί να έχετε το καλύτερο αυτοκίνητο, μπορεί να έχετε το πιο καλό σύστημα ελέγχου σταθερότητας, αλλά στο χιόνι η δυνατότητα του αυτοκινήτου σας, να συμπεριφερθεί όπως σε κανονικές συνθήκες, είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Ακόμη και τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ABS αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, λόγω της έλλειψης τριβής πάνω στο χιόνι αλλά ακόμα περισσότερο όταν τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί παγετός. Επίσης αποφύγετε τις απότομες κινήσεις του τιμονιού σας, τις γρήγορες επιταχύνσεις, τα απότομα φρεναρίσματα και το σημαντικότερο, να κινείστε σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Η Οδός Διονύσου έκανε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και “ανακάλυψε” μερικούς ιστότοπους με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, και κυρίως χρήσιμες, πληροφορίες για ασφαλή- όσο γίνεται- οδήγηση στα χιόνια:

www.skifun.gr

www.autotriti.gr

www.protothema.gr

www.news247.gr