logo


Την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας, με πέντε θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Από αυτά, τα τρία αφορούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ περιλαμβάνεται ακόμη η πρόταση για την αναβίωση της Φειδιππίδειας διαδρομής, «ως ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους», όπως σημειώνει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Β. Πέππας, καθώς και το αίτημα του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής προστασίας της Δ. Κ. Διονύσου περί απαγόρευσης του κυνηγιού. Ειδικά για το τελευταίο θέμα προτείνεται η οριστική απαγόρευση του κυνηγιού στις περιοχές Σταματοβούνι και Σκάρπας, με στόχο την αναπαραγωγή και την προστασία της πανίδας, που επλήγη ακόμη και με εξαφανίσεις ειδών στην καταστροφική πυρκαγιά του 2009.

ΘΕΜΑ 1ο: Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος »ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ» στην εκτός σχεδίου περιοχή της Σταμάτας και εντός της ζώνης Γ προστασίας του όρους Πεντέλη, ιδιοκτησίας Σπανουδάκη Αριστείδη και Σπανουδάκη Μιχαήλ, που ευρίσκεται στην οδό Μ.Αλεξάνδρου αρ. 81 στην Δ.Ε. Σταμάτας.

ΘΕΜΑ 2ο : Αναβίωση της Φειδιππιδείου διαδρομής.

ΘΕΜΑ 3ο : Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων αόριστης διάρκειας στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ» με την επωνυμία “STRAWBERRΥ”

ΘΕΜΑ 4ο: Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών – Εστιατόριο – Αναψυκτήριο και επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης με διακριτικό τίτλο «ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και νόμιμο εκπρόσωπο τον κ. Καραβέλα Νικόλαο του Κων/νου.

ΘΕΜΑ 5ο: Συζήτηση γνωμοδότησης επί αιτήματος Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΔΕ Διονύσου.