logo


Με την παρακάτω ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων κάνει τον απολογισμό της ευρείας συνάντησης για την Παιδεία στην πόλη μας, που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, και επαναφέρει το αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πλέον των σχετικών θεμάτων και προβλημάτω, ώστε να ληφθούν συγκεριμένες αποφάσεις:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων εδώ και ένα χρόνο είχε ζητήσει να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας (κτηριακό, καθαριότητα, συντηρήσεις –επισκευές, παραχωρήσεις κ.λπ).

Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής το ΔΣ της Ένωσης επανέλαβε το αίτημά του.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχές Δεκεμβρίου υπέβαλε αίτημα  προ ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα των εκπαιδευτικών κενών  στα σχολεία του Δήμου μας, που και μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφτεί.

Το αίτημά μας  δεν έγινε αποδεκτό, αφού εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις το καταψήφισαν.

Αντ’ αυτού ο Δήμαρχος πρότεινε να πραγματοποιηθεί πρώτα μια συζήτηση των εμπλεκόμενων φορέων με τις Δημοτικές παρατάξεις και ό,τι αποφασιστεί να εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η Ένωση Γονέων οργάνωσε αυτή τη συζήτηση μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, παρότι είχε εκτιμήσει ότι αυτή η συζήτηση δεν θα οδηγούσε πουθενά, αντίθετα θα κωλυσιεργούσε τη λήψη αποφάσεων.

Την Παρασκευή 12-12-2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη με συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς, Διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, εκτός της «Νέας Πνοής»

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, αναπτύχθηκε προβληματισμός και για τα γενικότερα προβλήματα της Παιδείας,  κυριάρχησαν όμως τα κενά των εκπαιδευτικών και οι χαμένες εκπαιδευτικές ώρες σε σχέση με την Τράπεζα Θεμάτων, και το κτηριακό που χρόνια ταλαιπωρεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Ο μεγάλος αριθμός τοποθετήσεων, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στα δύο πρώτα θέματα, κενά εκπαιδευτικών και κτιριακό, δεν επέτρεψαν τη συζήτηση όλων των θεμάτων της πρόσκλησης αλλά και την τοποθέτηση όλων των εμπλεκόμενων στην Παιδεία, όπως οι Δ/ντές Σχολικών μονάδων.

Το ΔΣ της Ένωσης εκτιμά θετική τη συζήτηση και ανάλογες προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν γιατί η ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσης πρέπει να υπάρχουν όταν αφορά ένα  τόσο σοβαρό θέμα που είναι η Παιδεία. 

Όμως η διαδικασία που πρότεινε η Δημοτική Αρχή (να μη συζητηθεί το θέαμα της Παιδείας απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως είχε προταθεί από την Ένωση) αλλά πρώτα σε μια σύσκεψη, δεν οδήγησε σε λήψη συγκεκριμένων  αποφάσεων και επιβεβαιώθηκαν οι ενστάσεις του ΔΣ της Ένωσης για την έκβαση της συζήτησης.

Όταν η πρόεδρος της Ένωσης κατά την διάρκεια της συζήτησης ζήτησε οι προτάσεις της  να μπουν για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δεσμευτεί γιατί απουσίαζαν Δημοτικές Παρατάξεις και Δημοτικοί  Σύμβουλοι.

Μετά από τα παραπάνω επαναφέρουμε το αίτημά μας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία και την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων, ιδιαίτερα για τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.