logo


Με πρώτο θέμα συζήτησης την ανάκληση της μελέτης που ο Δήμος δρομολόγησε για τη στατική επάρκεια του Δημοτικού Σχολείου στο Κρυονέρι, πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου. Όπως είχε επισημάνει η Οδός Διονύσου, ο Σύλλογος Γονέων που παρευρίσκετο και στην περασμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., συγκέντρωσε επιτόπου 48 υπογραφές και τις κατέθεσε στο Προεδρείο, που σύμφωνα με το νόμο, είχε πλέον υποχρέωση να εντάξει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη. Υπενθυμίζεται, επιπλέον, πως η Επιτροππή ανέγερσης του Σχολείου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου τον ΟΣΚ, οπότε θανυπάρξει ενημέρωση και γι’αυτήν την εξέλιξη.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, αντιδράσεις αναμένονται στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Τ. Μπάση για τις προμήθειες. Αυτές αφορούν και στα μεταφορικά μέσα του Δήμου, και σε άσφαλτο και μπετόν, και σε παράβολα και τέλη κυκλοφορίας, και σε συντηρήσεις, και σε κάδους απορριμμάτων, και σε πιστοποιητικά, και σε πινακίδες, και σε ηλεκτρολογικό υλικό, και σε οστεοθυρίδες και σε πολλά ακόμη, ατάκτως ερριμμένα. Αντίστοιχη εισήγηση επί Δημαρχίας Καλαφατέλη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αποσύρθηκε και επανήλθε κατηγοριοποιημένη.

Επιπλέον στο ίδιο θέμα συναντάμε την εισήγηση για ανάθεση ενταφιασμών και εκταφών στα Κοιμητήρια του Διονύσου, ύψους 40.000 ευρώ, σε ανάδοχο συνεργείο, μια που ο Δήμος δεν διαθέτει σχετική οργανωμένη υπηρεσία με υπαλλήλους αντίστοιχης ειδικότητας.

Όσον αφορά στηνανάκληση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα 13ο, πρόκειται για παλαιότερη απόφαση του 2013 και αφορά στη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στο Κρυονέρι.

Εισάγεται, τέλος, προς συζήτηση η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναφορικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η εν λόγω απόφαση, που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, βασίστηκε σε εισήγηση του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή και επικαλείται την αρχή της προφύλαξης για την απόκρουση της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης κεραιών μέσα στην πόλη. Τότε, στις 26 Νοεμβρίου, η Επιτροπή είχε χωριστεί στα δυο, με τους διαφωνούντες να υποστηρίζουν πως “οδηγούμαστε σε ηπιότερη απόφαση” ενώ είχε επιστρατευθεί η διπλή ψήφος του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προέδρου της ΕΠΖ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: «Ανάκληση της απόφασης έγκρισης κονδυλίου 20.000€ για έλεγχο   στατικότητας & επαναχρήσης του κτιρίου, του 1ου ∆ημοτικού Σχολείου, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στο Κρυονέρι» ( κατόπιν του Α.Π. 1/20-1-2015 εγγράφου αιτήματος 48 δημοτών κατοίκων).

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2015» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση σκοπιμότητας  “Προμήθειας λογισμικού ωρομέτρησης” (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις του εορτασμού των Εθνικών εορτών» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ)

ΘΕΜΑ 5ο: «Έγκριση ανάθεσης υπηρεσίας προελέγχου μελέτης για την ανακατασκευή 7 παιδικών χαρών ∆. ∆ιονύσου» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 6ο: «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2015 ∆ήμου Διονύσου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) 

ΘΕΜΑ 7ο: « Αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους του ∆.Σ. του Ν.Π.∆.∆. (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ‘ και αντικατάστασή του» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ) 

ΘΕΜΑ 8ο: « Έγκριση της αριθ.128/18-12-2014 απόφασης του ∆.Σ. του Ν.Π.∆.∆. Ο.Ν.Α.Π. Ο ΘΕΣΠΙΣ με θέμα «Γ ́ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ο.ε.2014» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

ΘΕΜΑ 9ο: «Συμπλήρωση της υπ’ αρ. 205/2014 απόφασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) 

ΘΕΜΑ 10ο: « Έγκριση Πληρωμής Προστίμου για Τροχαία Παράβαση Αυτοκινήτου του ∆ήμου» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΘΕΜΑ 11ο: Α. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στη ∆.Κ. Κρυονερίου στο Ο.Τ.102» Β. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του ανωτέρω έργου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 12ο: Α. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επισκευή και συντήρηση μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου» Β. Έγκριση σύναψης 1ης  Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Επισκευή και συντήρηση μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ∆ήμου ∆ιονύσου» Γ. Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του ανωτέρω έργου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 13ο: « Aνάκληση απόφασης ∆.Σ.» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) 

ΘΕΜΑ 14ο: «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας στο ∆ήμο ∆ιονύσου και Σχολικά Κτήρια» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ)

ΘΕΜΑ 15ο: «Άδεια εγκατάστασης Υπαίθριας Ευκολίας (καμπίνα) επί κοινοχρήστου οικοπέδου στη ∆.Κ. Κρυονερίου για την εταιρεία τηλεπικοινωνίας CYTA» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ)