logo


Με σημερινό Δελτίο Τύπου (σ.σ. δημοσιεύεται στα νέα των Δημοτικών Παρατάξεων), η Νέα Πνοή για το Διόνυσο υπονοεί πως η Οδός Διονύσου πρώτον: παραπλανά το αναγνωστικό κοινό της πόλης και δεύτερον: δημοσιεύει αναλήθειες.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου που καλύπτει το θέμα που προέκυψε από την απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδια προς τα αιτήματα μαθητών του δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης. Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται τόσο το Δελτίο Τύπου της Νέας Πνοής που καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο, όσο και η θέση του καταγγελλόμενου Αντιδημάρχου, όπως ακριβώς μας διατυπώθηκε.

Με δυο λόγια, η Νέα Πνοή εγκαλεί την εφημερίδα και την εκδότριά της ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, επειδή παραθέτουν τις απόψεις όλων των πλευρών!

Εν προκειμένω, σε τι θα διέφερε τότε η εφημερίδα από ένα Γραφείο Τύπου ή ένα όργανο πολιτικής προπαγάνδας;

Αν όμως η Νέα Πνοή συμφωνεί πως σε ένα ρεπορτάζ πρέπει να αναφέρονται όλες οι απόψεις – ως ελάχιστη προϋπόθεση δημοσιογραφικής δεοντολογίας – τότε προς τι η έγκληση;

Εκτός βέβαια κι αν πρόκειται απλώς για μια αστοχία του Γραφείου Τύπου της παράταξης, οπότε μια δημόσια διευκρίνιση θα έλυνε την παρεξήγηση.