logo


Συνάντηση ανάμεσα στην Επιτροπή για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου και αρμόδιους από πλευράς Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου. Αντικείμενο της συνάντησης, την οποία επεδίωξε η Επιτροπή, μια συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία 5 χρόνια τώρα: Θα κτισθεί- και πότε- το καινούργιο σχολείο στο Κρυονέρι.

Εκπρόσωπος του ΟΣΚ ήταν ο Γενικός Διευθυντής Έργων του Οργανισμού Λ. Θεοτοκάτος, που εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός, μια που όπως υποστήριξε, όλα- με πρώτη τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου κτηρίου- θα εξαρτηθούν από το αν θα έρθουν, και πότε, χρήματα από την Ευρώπη (σ.σ. είτε μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων με δάνειο είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ) στην Ελλάδα, με το δεδομένο και της αλλαγής της κυβέρνησης. Απέφυγε έτσι να δεσμευθεί για οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα έναρξης εργασιών, ενώ προσέθεσε πως ακόμη εκκρεμούν κάποιες επουσιώδεις, όπως είπε, λεπτομέρειες στη μελέτη του καινούργιου σχολείου, από την τακτοποίηση των οποίων εξαρτάται η έκδοση των τευχών δημοπράτησης. Παραδέχθηκε πάντως, πως το σχολείο στο Κρυονέρι παραμένει ψηλά στη λίστα του ΟΣΚ.

Ο κ. Θεοτοκάτος φάνηκε, επίσης, ενήμερος- αλλά και ενοχλημένος- για την εναλλακτική πρόταση του Δήμου, δηλαδή την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας του υφιστάμενου σχολείου, την οποία εντούτοις δεν έχει- κατά δήλωσή του- πληροφορηθεί αρμοδίως, παρά μόνο μέσα από αναφορές του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού. Εκφράζοντας την αντίθεσή του για τη μελέτη ο Γενικός Διευθυντής τόνισε πως η κίνηση αυτή του Δήμου αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του ΟΣΚ να κατεδαφιστεί το κτήριο, επιμένοντας πως η σχετική γνωμοδότηση των μηχανικών του Οργανισμού βρίσκεται μέσα στο φάκελο του θέματος, πράγμα που η Δημοτική Αρχή αρνείται κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους.

Από την άλλη πλευρά, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος, όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  Δ. Ράικος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής- οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων της περιοχής, η τοπική σύμβουλος Α. Χατζηαθανασίου, εκπρόσωπος των δασκάλων, οι Διευθυντές των Γυμνασίου και Λυκείου- επανέλαβαν τη βούλησή τους για ανέγερση νέου σύγχρονου σχολείου, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στη σχετική ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου. Αξίζει να επισημανθεί εδώ πως η συμμετοχή εκπροσώπων από τους Συλλόγους Γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και των Διευθυντών των σχολείων, μόνο “εκ του περισσού” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού φιλοξενούνται, από το 2013, στο κτήριο του Λυκείου, που με τη σειρά του φιλοξενείται στο κτήριο του Γυμνασίου. Συνεπώς, η ανέγερση του νέου Δημοτικού αποτελεί τακτοποίηση πολλών εκκρεμοτήτων…

Η Επιτροπή αποφάσισε την εκ νέου επίσκεψη στον ΟΣΚ μετά από ένα μήνα- κατά τα τέλη Φεβρουαρίου- ώστε να ενημερωθεί για τυχόν νεότερες εξελίξεις, ενώ ήδη συζητείται και το ενδεχόμενο να σταλεί επιστολή στο Δήμο όπου θα ζητείται γραπτή διευκρίνιση των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής, “ώστε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να ξοδευτούν λεφτά των δημοτών σε άσκοπες μελέτες”, τονίζουν μέλη της Επιτροπής στην Οδό Διονύσου.